930 x122 grota rece

copac

Situație revoltătoare într-un sat din Argeș! Sătenii trec gârla pe un trunchi de copac

Situație revoltătoare într-un sat din Argeș! Locuitorii satului Ursoaia, din comuna Cotmeana, au ajuns să fie izolați în propriile gospodării, deoarece strada pe care locuiesc este întreruptă de un pârâu. Aici nu pot ajunge nici ambulanța, nici utilajele de deszăpezire.

Citiți și: Un camion s-a răsturnat pe cel mai periculos drum!

Pentru a trece peste apă, sătenii folosesc de ani de zile un trunchi de copac care ține locul unui pod, potrivit antena3.ro Această soluție, demnă de timpuri demult apuse, le-ar fi fost sugerată chiar de către conducerea primăriei.

Citiți și: Situație critică în Argeș. Incendiu puternic, risc major

S-a rupt puntea veche, i-am spus vicelui, a venit și mi-a adus acest lemn, l-a pus aici. Am băgat niște băieți și l-au cioplit, au venit ei cu tractorul, l-au pus acolo și au plecat. (…) La patru, cinci ani de zile se rupe, mă duc peste ei, le mai cer unul (n.r. copac).”, a povestit unui reporter antena3.ro un sătean.

Pentru că mulți dintre localnicii izolați în această parte a satului sunt în vârstă, aceștia nu se încumetă să treacă prea des puntea improvizată.

Unii dintre ei n-au ieșit din curte de aproximativ patru zile. Niciodată nu a fost altfel, spun sătenii care nici nu mai pot spera la altceva.

Realitatea sumbră ne arată că, din păcate, în România, în anul 2023, sunt sate în care se trăiește în continuare ca în Evul Mediu.

Subiectul pe larg, AICI

Sursă foto: captură video antena3.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3