EcoMoto 930×122

auto

ŞOC PE PIAŢA MAŞINILOR VÂNDUTE ONLINE

Şoc pe piaţa maşinilor vândute online. Cea mai gravă „ţeapă” dată cumpărătorilor de maşini second-hand este vânzarea în urma unor anunțuri online a unor autovehicule care au avut avarii atât de mari încât ar fi trebuit să fie daune totale. 6% dintre maşinile aflate la vânzare şi verificate online sunt foste daune totale, potrivit datelor publicate de platforma InspectorAuto.ro.

Citiți și: Panică mare într-o gospodărie din județ!

2017 este un an record pentru piaţa auto de maşini second hand, de la începutul anului și până acum înregistrându-se peste o jumătate de milion de tranzacţii. În Argeş au fost zile şi cu 1.000 de înmatriculări de autovehicule second-hand!

Dintre cele 1.000 de maşini verificate online în ultima perioadă pe platforma InspectorAuto.ro, circa 14% au avut o valoare de reparaţie care indică avarii serioase, iar aproximativ 6% au avut avarii atât de mari încât ar fi trebuit să fie daune totale.

Citiți și: Oficial! Se restituie această taxă!

Pentru a evita cumpărarea unei epave pe roţi, este recomandată verificarea autoturismului în baza de date a InspectorAuto.ro, ca pas preliminar, apoi o verificare tehnică şi de caroserie într-o unitate service autorizată R.A.R., care face inclusiv test de grosime a stratului de vopsea şi controlează integritatea sitemului de siguranţă (airbag-uri, centuri, calculator airbag etc.).

O problemă la fel de gravă o reprezintă comercializarea unor maşini fără airbaguri, care în multe cazuri pleacă tot dintr-o fostă daună totală, conform datelor raportului. Astfel, există maşini care la prima vedere arată impecabil și în cazul cărora la testul de diagnoză nu apare nicio eroare referitoare la airbaguri, pentru că samsarii au pus o piesă electronică în locul acestora.

Totodată, samsarii pot lua maşini cu kilometri aproape de schimbarea distribuţiei, întrucât pot negocia cel puţin 500 de euro, atât cât costă operaţiunea. Ulterior, samsarii dau kilometrajul înapoi fără să schimbe distribuţia şi îi lasă cumpărătorului riscul de a se trezi cu motorul defect din această cauză, avertizează autorii raportului. De aceea, atunci când cumpăraţi o maşină second-hand este recomandat să schimbaţi distribuţia dacă nu cunoaşteti persoana de la care aţi cumpărat-o şi dacă nu puteţi afla rulajul real, potrivit InspectorAuto.ro.

„De exemplu, unii samsari vând maşini cu 170.000 de km şi trec în anunţ că a fost schimbată distribuţia, care normal se schimbă la 210.000 de km. În momentul în care se rupe cureaua de distribuţie sau lanţul de distribuţie, mai multe componente din motor vor fi avariate. Au fost cazuri în care după această întâmplare maşina a avut nevoie de un alt motor. Puteţi verifica dacă distribuţia a fost schimbată la un service. După ce se desface un capac, se poate observa starea curelei de distribuţie.”, recomandă sursa citată.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90