EcoMoto 930×122

bani

2.000 de lei de la Guvern. Cine ia banii!

Bani de la stat pentru mamele cu venituri mici

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Mamele cu venituri reduse sau fără venituri, cele aflate în situații de risc, cele care sunt victime ale violenței domestice ori cele minore, printre altele, vor primi un sprijin material pentru nou-născuți, în valoare de 2.000 de lei, potrivit unui proiect adoptat acum de Guvern, potrivit Avocat.net.

De banii de la stat vor beneficia persoanele:

– cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat);

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

– care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei);

– cu dizabilități;

– care se află temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și/ sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate (nu mai au locuință, au fost alungate din propria locuință sau orice altă situație de vulnerabilitate);

– care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile;

– minore

În toate cazurile, de ajutorul pentru nou-născuți vor putea beneficia mamele care au născut începând cu anul 2022, cu condiția de a cere ajutorul în cel mult trei luni de la nașterea copilului.

Potrivit proiectului de ordonanță, valoarea ajutorului pentru nou-născuți va fi de 2.000 de lei. Ajutorul va fi acordat mamelor sub forma unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți emise nu vor permite retragerea de numerar sau preschimbarea în numerar, ci vor putea fi folosite doar în magazinele care comercializează produse pentru îngrijirea nou-născuților din țara noastră.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90