EcoMoto 930×122

bani

7.000 de argeseni risca executarea silita

Peste 7.000 de argeseni datori la sistemul asigurarilor de sanatate risca sa fie executati silit daca nu isi achita datoriile. Este vorba, printre altii, de taximetristi, PFA-uri si alte categorii profesionale care figureaza deja pe o lista de la Casa de Asigurari de Sanatate Arges, primind si somatii.

Aceste persoane au de achitat contributii din urma cu 5 ani.

Ei bine, Senatul a adoptat miercuri, 29 septembrie, o propunere legislativa care prevede ca Finantele Publice vor executa silit persoanele fizice care nu isi achita la termen contributiile datorate fondului asigurarilor sociale de sanatate.

Legea prevede ca, in cazul neachitarii la termen a contributiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de catre ANAF, care procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor cuvenite, dar si a majorarilor de intarziere.

In cazul persoanelor care nu realizeaza venituri, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea, aplicarea masurilor de executare silita se efectueaza de catre Casa de Asigurari.

Propunerea legislativa adoptata de Senat mai prevede ca Ministerul Finantelor, prin ANAF, va colecta contributiile persoanelor juridice si fizice care au calitatea de angajator, precum si cele ale persoanelor fizice care realizeaza venituri.

ANAF va colecta aceste contributii intr-un cont deschis pe seama CNAS.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3