NOR CURIER 930X122

    alimente.UE.013

    A început distribuirea alimentelor de la UE

    Luni, 5 noiembrie, la Piteşti a început distribuirea alimentelor din fonduri europene pentru persoanele nevoiaşe. Este vorba, în total, de circa 15.000 de beneficiari la Piteşti, fiecare urmând să primească în total câte 40 de kg de produse diverse.

    Sorin Iancu, directorul Direcţiei Asistenţă Socială de la Primăria Piteşti, ne-a declarat că au fost organizate două puncte de lucru. Primul este destinat persoanelor cu handicap, iar al doilea celorlalte categorii de beneficiari, astfel încât să nu se creeze busculade.

    „Accesul se face pe scări, plecarea de la locul de distribuţie se face cu liftul. Evităm astfel aglomeraţia. Vreau să spun că persoanele care nu se pot deplasa aici pot să trimită pe cineva să le ridice alimentele. Acestea din urmă trebuie să aducă buletinul beneficiarului în original, dar şi buletinul propriu şi o copie după el pentru a o anexa la evidenţa noastră, astfel încât să ştim cine a ridicat alimentele pentru o persoană anume”, ne-a spus domnul Iancu. În ciuda organizării, nemulţumiţi au fost.

    „Nu se desfăşoară bine acţiunea, dar din cauza oamenilor. Oamenii sunt neînţelegători şi agresivi”, ne spune Marius Cocoş, un tânăr de doar 32 de ani care face parte din categoria persoanelor cu handicap. Pe ici pe colo se mai aud vociferări, se văd ceva împingeri, dar situaţia pare per total sub control.

    La Piteşti sunt circa 15.000 de beneficiari, incluzând aici circa 5.500 de persoane cu handicap grav şi accentuat, dar şi şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, veterani de război, văduve ale acestora, revoluţionari şi pensionari cu venituri sub 400 de lei pe lună.

    Fiecare din cei 15.000 de beneficiari primeşte aproape 40 de kg de alimente. Cum uleiul (7 kilograme de persoană) încă nu a ajuns încă la Piteşti, este posibil ca oamenii să mai fie nevoiţi să stea la o coadă. Ei primesc câte 15 kg de făină, 5 kg de mălai, 1,2 kg de paste făinoase, 0,6 kg de biscuiţi, 7 kg de orez, 2 kg de fasole, 2,34 kg de mazăre, 1,6 kg de bulion, 1,6 kg roşii în bulion şi 4 kg de zahăr. Domnul Sorin Iancu ne-a declarat că alimentele se vor distribui „până se termină”, deci nu există un termen până la care acestea să fie ridicate. Orarul de distribuire este lunea, marţea şi miercurea de la 8 la 16, joia de la 8 la 18 şi vinerea de la 8 la 13.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90