930×122 POSADA 5

glisiera_autostrada

A1 se fura la bucata, surub cu surub….

Fierul vechi se colecteaza de pe…. autostrada! Un barbat, in varsta de 59 de ani, din comuna Cateasca a fost prins de politişti in timp ce fura componente metalice de la stalpii de sustinere ai glisierelor despartitoare de pe autostrada A1 Bucureşti- Piteşti. Autorul nu se afla la prima abatere de acest fel, in ultima perioada acesta gasindu-si un hobby in dezmenbrarea si furtul glisierelor de pe autostrada si semnelor de circulatie, precum si a altor componente metalice care au un rol deosebit in siguranta traficului.

Politiştii Biroului Infractiuni contra Patrimoniului din cadrul Serviciului Investigatii Criminale au depistat pe  un barbat de 59 ani, din comuna Cateasca, sat Recea, in timp ce sustragea componente metalice de la stalpii de sustinere ai glisierelor despartitoare situate pe autostrada A1 Bucureşti- Piteşti, km 106-107, producand un prejudiciu de 700 lei in dauna Companiei Nationale de Autostrazi şi Drumuri Nationale Romania -S.D.N. Piteşti.
Potrivit reprezentantilor politiei, suspectul nu se afla la prima fapta de acest gen. In urma cu cateva zile, acesta a furat acelaşi tip de componente de pe A1, bunurile fiind recuperate de anchetatori de la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Bradu.
Barbatul de 59 de ani a fost retinut 24 de ore pe baza de ordonanta, mai ales ca pe numele sau mai exista şi alte dosare penale pentru furt.Faptul ca omul are „lipici” la componentele metalice de pe autostrada nu i-a convins pe procurori sa-i dea mandat de arestare. Autorul furtului de componente de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti cu propunere de arestare preventiva, insa a fost lasat in libertate si a primit interdictia de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Pagubele aduse autostrazilor si drumurilor nationale prin aceste furturi, la scara intregii tari, sunt uriase: distrugerile depasesc cu mult valoarea bruta a metalului. La fel cum, la caile ferate, cablurile de semnalizare tenteaza hotii, drumurile au numeroase dotari pe care se pot obtine bani frumosi la centrele de colectare a metalelor. Pentru multi romani, adunarea fierului vechi a devenit unica sursa de venit. De multe ori, insa aceasta ocupatie capata o tenta penala!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90