New Profesional Consult 930 x 122

activități casnice

Cei care prestează activități casnice vor fi plătiți cu tichete și vor achita impozite la stat

Cei care prestează activități casnice vor fi plătiți cu tichete și vor achita impozite și contribuții la stat.

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

Fără a oferi calitatea de angajator celui care beneficiază de activitățile prestate în gospodărie, așa cum se propusese inițial, un proiect de lege pus în dezbatere la Ministerul Muncii urmează să reglementeze modul de remunerare a acestor activități, calitatea beneficiarului și a celui care prestează, drepturile și obligațiile lor.

Plata acestor munci casnice se va face în tichete (un tichet = 15 lei) ce vor trebui preschimbate în bani, dar pentru care se vor datora contribuții la pensii și sănătate, precum și impozit pe venit.

Citiți și: Beneficii pentru angajați: Se dau tichete valorice de 210 sau 430 lei!

Beneficiarul nu va avea toate drepturile și obligațiile unui angajator, ci, mai degrabă similar cu beneficiarul activității ziliere, va trebui să se asigure în primul rând că-l plătește corespunzător pe lucrătorul casnic, dar și că păstrează confidențialitatea datelor sale personale – din calitatea de operator de date, desigur.

Proiectul va ajunge în Parlament, unde va trebui dezbătut și supus votului, dar va putea cunoaște modificări față de forma propusă de Ministerul Muncii.

(Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3