Donaris 930 x 122

activități casnice

Cei care prestează activități casnice vor fi plătiți cu tichete și vor achita impozite la stat

Cei care prestează activități casnice vor fi plătiți cu tichete și vor achita impozite și contribuții la stat.

Citiți și: TICHETE DE MASĂ DISTRIBUITE ÎN PITEŞTI. CINE POATE BENEFICIA

Fără a oferi calitatea de angajator celui care beneficiază de activitățile prestate în gospodărie, așa cum se propusese inițial, un proiect de lege pus în dezbatere la Ministerul Muncii urmează să reglementeze modul de remunerare a acestor activități, calitatea beneficiarului și a celui care prestează, drepturile și obligațiile lor.

Plata acestor munci casnice se va face în tichete (un tichet = 15 lei) ce vor trebui preschimbate în bani, dar pentru care se vor datora contribuții la pensii și sănătate, precum și impozit pe venit.

Citiți și: SPRIJIN PENTRU ELEVI: TICHETE „ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ”

Beneficiarul nu va avea toate drepturile și obligațiile unui angajator, ci, mai degrabă similar cu beneficiarul activității ziliere, va trebui să se asigure în primul rând că-l plătește corespunzător pe lucrătorul casnic, dar și că păstrează confidențialitatea datelor sale personale – din calitatea de operator de date, desigur.

Proiectul va ajunge în Parlament, unde va trebui dezbătut și supus votului, dar va putea cunoaște modificări față de forma propusă de Ministerul Muncii.

(Foto: descriptiv)

 

Donaris 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441