NOR CURIER 930X122

    alcool

    Alcoolul face ravagii printre tinerii din Pitesti

    Studii realizate la Pitesti in cadrul unui program pilot privind reducerea consumului de alcool in randurile minorilor (realizat de autoritatile locale cu sprijinul unei fundatii olandeze, STAP) arata ca ignoranta parintilor este principatul aliat al consumului de alcool in randurile tinerilor. Echipa proiectului de la Pitesti a realizat sondaje in rindurile elevilor si parintilor iar rezultatele acestora sunt edificatoare.

    Astfel, 34% dintre tinerii de la Pitesti au declarat ca parintii lor nu stiu ca ei consuma bauturi alcoolice si nici nu au discutat vreodata pe marginea acestui subiect cu parintii.

    La randul lor, 71% dintre parinti sustin ca ei nu accepta consumul de alcool inainte de implinirea varstei de 18 ani, dar nu stiu ce fac odraslele lor. Doar 54% dintre parintii din Pitesti au declarat ca stiu ca vanzarea de bauturi alcoolice catre minori este interzisa.

    Poate tocmai de aceea sunt si multi copii care cumpara bauturi si tigari trimisi fiind de parintii lor la magazin.

    Sondajele sunt elocvente: 37% dintre tinerii din Pitesti au consumat primul lor pahar de bere inainte de a implini varsta de 13 ani; 15% recunosc chiar ca s-au imbatat inainte de a implini varsta de 13 ani; 88% dintre elevii chestionati recunosc ca beau alcool; 50% dintre elevii pitestenii au recunoscut ca ei consuma in mod regulat alcool.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90