Donaris 930 x 122

taxi

Argeseni ruinati…retroactiv!

Sute de argeseni care au prestat in ultimii cinci ani activitati profesionale independente s-au trezit in situatia ca trebuie sa plateasca la Casa de Asigurari de Sanatate Arges sume importante de bani retroactiv drept contributii. Majoritatea nu intelege de ce trebuie sa plateasca aceste sume, multi cetateni aflati in aceasta situatie afirmand ca nimeni nu i-a informat cu privire la acest aspect. Deja sunt persoane in aceasta situatie, asa cum este cazul taximetristilor, care vor sa dea in judecata statul.

Recent, pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate Arges a fost publicata o lista cu datornicii si cu sumele datorate la bugetul asigurarilor de sanatate. Stefan Ciocanel, presedintele director al Casei, afirma ca lista a fost primita de la Finantele Publice si ca aceasta contine sumele retroactive pe ultimii cinci ani.

„Legea este in vigoare din 2006, nu stiu de ce nu se stia de ea. Este vorba de legea numarul 95 din 2006, iar la articolul 213 se fac precizarile cu privire la contributii. De asemenea, in 2007 a aparut si ordinul numarul 617 cu privire la normele de aplicare a legii respective. Cei care vor sa dea in judecata Casa nu vor putea invoca insa in instanta necunoasterea legii”, ne-a declarat Stefan Ciocanel.

Sute dintre cei afectati de aceste plati retroactive sunt taximetristii. Unii dintre ei au de platit sume foarte mari de bani, de peste 3.000 de lei. H.M., de exemplu, are de achitat 3.600 de lei, dar spune ca de abia acum a aflat de aceste contributii si vrea sa dea statul in judecata. Un alt taximetrist, George B., spune ca aceste plati il vor ruina.

„Am de platit peste 3.000 de lei. De unde sa fac eu rost de banii astia dintr-o data? M-au ruinat! Este incredibil ce se poate intampla in aceasta tara in care toti sunt pusi sa te jecmaneasca!”, ne-a declarat George B. care afirma si ca au scazut foarte mult comenzile in activitatea de taxi si ca banii se fac din ce in ce mai greu. Persoanele care nu vor plati sumele restante vor fi executate silit.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90