New Profesional Consult 930 x 122

inundatie_rucar02

Asigurarile de locuinte, o noua decizie

Decizie importanta luata in acxeasta saptamana in Camera inferioara a Parlamentului. Deputatii au decis ca proprietarii de locuinte asigurate prin polite facultative care acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren sa nu fie obligati sa cumpere si o asigurare de la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite politele obligatorii.

„Nu intra sub incidenta legii persoanele fizice si juridice care au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie”, se arata in amendamentul adoptat de plenul Camerei Deputatilor care a avut rol decizional. Legea a fost trimisa spre promulgare la Presedintie.

Votul deputatilor vine in conditiile in care normele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) obligau si proprietarii care au o asigurare facultativa sa incheie si o polita obligatorie. Polita obligatorie nu este perceputa insa ca o supraasigurare, avand in vedere ca acopera daunele provocate de calamitatile naturale in limita a 20.000 de euro, restul sumei pana la pretul real al locuintei urmand sa fie acoperit de asigurarea facultativa.

PAID a inceput sa emita polite de asigurare obligatorie la jumatatea acestui an, iar pana la sfarsitul lunii octombrie fusesera incheiate circa 85.000 de contracte. Prima de asigurare este de 10 sau 20 de euro pe an in functie de materialul de constructie al casei.

Asigurarile trebuie incheiate pana la jumatatea lunii ianuarie din anul 2011, in caz contrar proprietarii urmand sa fie amendati cu 500 de lei.

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90