930 x122 grota rece

someri

Barbatii, predispusi la…somaj!

In Arges sunt mai multi someri barbati decat femei. Datele oficiale statistice confirma faptul ca femeile isi pot gasi mult mai usor un loc de munca, fie si in conditii de criza.

Somerii barbati sunt mai multi decat femeile cu acelasi statut in judetul Arges. Potrivit datelor furnizate de Directia de Statistica a judetului, in structura pe sexe a somerilor inregistrati, ponderea barbatilor (54,6%) s-a mentinut si in luna octombrie 2010.

Numarul somerilor inregistrati la 31 octombrie 2010 a fost de 19.964 persoane, in scadere cu 318 persoane (-1,6%) fata de finele lunii anterioare si cu 4.134 persoane (-20,7%) comparativ cu 31 octombrie anul precedent. Acest lucru s-a intamplat insa pe fondul iesirii din plata a somerilor care au incheiat perioada in care au primit asistenta sociala.

Analiza somerilor – indemnizati si neindemnizati – dupa nivelul de instruire, evidentiaza preponderenta celor cu un nivel de instruire primar, gimnazial, profesional cu o greutate specifica de 57,4% in totalul somerilor indemnizati si de 81,9% din totalul celor neindemnizati.

Numarul somerilor neindemnizati aflati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges la finele lunii octombrie a fost de 8.295 persoane, in scadere cu 455 persoane (-5,2%) comparativ cu finele lunii septembrie 2010. Din numarul total al somerilor neindemnizati 42,9% erau femei.

In luna octombrie, indemnizatiile medii la nivelul judetului au fost de 429 lei pentru ajutorul de somaj si de 293 lei pentru indemnizatiile absolventilor si militarilor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90