NOR CURIER 930X122

escroci

Atenţie la escrocii cu metoda „Covid”. O bătrânică din Piteşti a fost apelată de o femeie care a vrut să o lase fără pensie

Escrocii se adaptează vremurilor marcate de pandemia Covid-19 şi inventează noi metode prin care pot obţine sume importante de bani de la persoanele vulnerabile. Cazul pe care îl prezentăm ne-a fost adus la cunoştină de o tânără din Piteşti care susţine că bunica ei a fost la un pas să fie înşelată prin metoda „Covid”. Concret, pensionara ar fi fost sunată de o persoană care a pretins că este „o nepoată” şi că „s-a internat la Spitalul Judeţean în stare foarte gravă”, solicitând apoi bani pentru echipamente medicale care ar lipsi din spital.

Citiți și: O NOUĂ ESCROCHERIE PRIN TELEFON. ATENŢIE LA METODA „COVID”

„De dimineață, în jurul orei 10, bunica mea a fost sunată pe telefonul fix de o femeie care îi cerea o sumă de bani, respectiv 20.000 de lei pentru un ventilator necesar la intubare. Plângea că este la spital, are Covid și este într-o stare foarte gravă. Bunica mea a întrebat-o pe doamna respectivă <Oana, tu ești??>” (adică eu, nepoata ei), iar acea femeie a zis că <da, eu sunt>. Mamaie a spus că nu are atâția bani cu pensia ei de 1.000 lei, iar ea a adăugat <Atunci câți bani ai?>”. Bunica mea a zis că nu are nici un ban scos, la care femeia a spus că se împrumută la altcineva”, ne-a povestit Ioana C.

Dincolo de posibilele pagube de ordin financiar, această escrocherie prezintă un grad ridicat de pericol (ca şi alte metode) prin prisma afectării emoţionale a victimei.

Citiți și: ATENȚIE! ESCROCI ÎN BLOCURILE DIN NORD

Tânăra care ne-a contactat a  mai precizat că acest caz a ajuns şi la urechile mamei sale care are probleme de sănătate, iar până să se lămurească, vestea internării fiicei în spital i-a înrăutăţit şi mai mult starea.

„Vă scriu ca să afle cât mai multă lume, să se ferească de acești escroci. Cred că este la fel ca metoda <Accidentul>, iar bătrânii sunt sunaţi deoarece sunt mai vulnerabili”, a mai adăugat Ioana C.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90