New Profesional Consult 930 x 122

lucrari_avarie

Caldura? Poate la noapte!

Pitestenii au mari sanse ca si in aceasta noapte sa doarma pe frig, chiar daca afara este viscol, asta desi primarul Tudor Pendiuc sustinea, la miezul zilei, ca ar fi sanse ca sistemul sa fie repornit inspre dimineata. Pentru a doua noapte, aproximativ 22.000 de apartamente din cele 42.000 cate sunt in Pitesti, nu vor avea apa calda si caldura, in urma avariei aparute marti dupa-amiaza. Actiunea este ingreunata de faptul ca in locul unde a aparut avaria este o zona in care se acumuleaza apa din mai multe zone din oras, fiind colectate acolo si pierderile de pe retelele de apa rece sau canalizare, intrucat acesta este cel mai de jos punct din reteaua subterana a Pitestiului. Astfel, apa stransa a trebuit sa fie evacuata, cei de la termoficare cerand sprijinul Apa Canal, ISU si Petrom pentru a folosi pompe speciale. Practic, din aceasta cauza, avaria este cea mai serioasa din cele de pana acum din istoria termoficarii pitestene.

Mai mult apa care este degajata de la Termoficare pe retea are 80 de grade, la 40 de grade este deja afectata integritatea conductelor de canalizare  – daca tasneste pe strada apa fierbinte trebuie sa se scurga pe undeva – si s-ar putea sa ne trezim ca se surpa canalizarea cu strazi cu tot!

Doar nu credeti ca multiplele avarii din aceasta iarna sunt o intamplare… Unde s-au dus banii investiti in reabilitarea conductelor?

Si conductele vechi se verifica de fisuri. Traim in 2010 si exista echipamente de verificare a tevilor cu ultrasunete ca la echograf – cei de la termoficare in mod sigur nu au auzit de asa ceva.

Intrebarea este cine raspunde pentru faptul ca zeci de mii de familii, foarte multe cu copiii mici, ingheata in case, cand afara este Cod Galben si viscol?

Cum cine?

Iarna! A naibii iarna!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90