Donaris 930 x 122

calorifer99

Cat ne costa caldura

Frigul a pus stapanire pe mare parte din Romania, iar in aceste conditii oamenii se gandesc deja la facturile de iarna. Si reprezentantii SC Termo Calor Confort SA isi fac calcule din acest punct de vedere, pentru a sti cam unde se vor situa platile in iarna care bate la usa. Conform spuselor directorului societatii, Aurelian Nita, nivelul facturilor ar urma sa fie cam la fel precum cel de anul trecut, in conditiile in care Guvernul a decis sa mentina subventiile pentru populatie si pentru iarna in curs.

Aurelian Nita ne-a declarat ca, in conformitate cu estimarile specialistilor din societate, valoarea medie a facturii pentru o garsoniera la Pitesti va fi in aceasta iarna de 200 de lei pe luna. Pentru un apartament cu doua camere, valoarea medie estimata este de 300 de lei, iar pentru un apartament cu 3 camere se estimeaza facturi medii de 400 de lei. Pentru apartamentele cu 4 camere costurile depasesc 500 de lei pe luna.

„Sunt insa niste valorii orientative. De exemplu, o garsoniera poate consuma mai mult decat un apartament cu doua camere, depinde de multe lucruri. In plus, trebuie sa se faca in asociatie corect repartizarea cheltuielilor pentru partile comune, altfel apar diferente mari”, ne-a declarat Aurelian Nita.

In acest an au fost realizate circa 5.000 de documentatii pentru debransare la Pitesti de la sistemul centralizat de incalzire. In foarte putine cazuri, ca si in situatiile din alti ani, s-au facut si reechilibrari hidraulice ale instalatiilor. Ori, in aceste conditii, pot aparea situatii in care unii locatari sa fie pusi sa plateasca sume foarte mari, mai ales in blocurile cu grad mare de debransare.

Sunt de notorietate exemplele din alti ani in care locatarii ramasi bransati la termoficare au platit si sume de peste 800 de lei pe timp de iarna pe luna, lor revenindu-le costurile unui sistem total dezechilibrat.

Pentru iarna care vine mai trebuie luat in calcul inca un factor. Si anume, sumele pe care trebuie sa le plateasca si cetatenii care au centrale pentru partile comune din bloc, Autoritatea pentru Reglementare in domeniul Serviciilor Comunale emitand in aceste sens un ordin de curand.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3