Eurial 930 x 122

Scoala_13

Şcoala nr. 13 „Mircea cel Bătrân” a împlinit azi 36 de ani

Una dintre cele mai tinere instituţii de învăţământ primar şi gimnazial din Piteşti, Şcoala nr. 13 „Mircea cel Bătrân”, a împlinit azi 36 de ani. Evenimentul a fost sărbătorit de elevii şi cadrele didactice ale şcolii cu un moment festiv, în care principalul punct de atracţie a fost constituit dintr-un program artistic susţinut de cei mai talentaţi elevi.

Pe data de 17 noiembrie 1975 se inaugura Şcoala nr. 13 din Piteşti. De-a lungul anilor, instituţia de învăţământ situată în cartierul Trivale, complex 2, s-a impus prin calitatea actului şcolar, prin diplomele şi titlurile obţinute de către elevi la diferite concursuri naţionale şi, nu în ultimul rând, prin seriozitate. În anul 2000, şcoala a primit numele marelui domnitor român Mircea cel Bătrân. Azi, după 36 de ani de funcţionare, Şcoala nr. 13 numără 1.200 de elevi şi 70 de cadre didactice. „La vârsta de 36 de ani, un om este în punctul maxim al maturităţii, este în momentul în care discerne cel mai bine tot ce are de făcut şi combină forţa fizică cu inteligenţa. Sigur, 36 de ani nu e o vârstă onorabilă pentru o şcoală, suntem încă o şcoală tânără, dar pot spune cu siguranţă că am ajuns la vârsta maturităţii şi ne-am depăşit condiţia de şcoală de cartier, aşa cum a fost ea concepută”, a declarat directorul Emil Necuţă, în faţa foştilor directori şi profesori ai şcolii, invitaţi de onoare la ceremonie.

Numeroşi elevi au susţinut azi un interesant program artistic, cu ocazia zilei şcolii. Au fost recitaluri de poezie, interpretări de melodii din repertoriul naţional şi internaţional, din toate genurile, de la muzică populară şi până la hip-hop, piese de teatru, demonstraţii de dans sportiv, precum şi momente comice, intens aplaudate de publicul spectator. De altfel, toată săptămâna a fost plină de manifestări dedicate acestei ceremonii, cadrele didactice încercând, pe cât posibil, să-i implice pe toţi elevii instituţiei de învăţământ. Expoziţii de creaţii artistice şi literare, demonstraţii de dans sincron cu mai mult de 100 de elevi, dans majorete sau meciuri amicale între elevi şi profesori, plus multe alte întâlniri şi simpozioane au marcat împlinirea a 36 de ani. „Sunt bucuros că am realizat atât de multe într-o perioadă atât de scurtă, dar mai ales pentru că nu am perturbat aproape deloc programul şcolar obligatoriu”, a mai completat directorul Emil Necuţă.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3