Donaris 930 x 122

autism

CONCERTUL CARITABIL PENTRU COPIII CU AUTISM, UN SUCCES

Spectacolul caritabil “Inimi deschise”, desfășurat în comuna argeșeană Bascov în sprijinul copiilor care suferă de autism, s-a dovedit a fi un real succes. Aproape 5.000 de lei s-au strâns în urma campaniei umanitare, bani care vor fi folosiţi de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş pentru a ajuta micuţii care suferă de această afecţiune. Autorităţile locale s-au implicat în această campanie şi au confirmat că centrul APCA se va muta cât de curînd dintr-o clădire închiriată într-un spaţiu nou, pus la dispoziţie de Primăria Piteşti. “Spaţiul pe care îl avem acum este bun, dar mult prea mic pentru cei 21 de copii care fac terapie aici. Aveam nevoie de un spaţiu mai mare, pe care să-l putem dota aşa cum trebuie, de un spaţiu unde aceşti copii să se simtă ca acasă şi să-şi facă terapia în condiţii normale.”, a declarat Andreea Badea, preşedinta APCA Argeş.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Emilia Ghinescu, apel la înţelegere pentru copiii cu autism

Citiți și: Argeș. Și-a făcut praf și pulbere Mazda, într-un cap de pod!

După această veste, dată de secretarul Primăriei Pitești, Iosiv Cerbureanu, a urmat spectacolul caritabil. Artişti de renume au urcat pe scena Casei de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov şi au făcut apel către spectatori să îi ajute pe micuţii care suferă de autism. Johnny Bădulescu, Doina Argeşului, Doina Bascovului, George Nedelea, Daniela Bărbuceanu, Ana Maria Cîrstina, Nicu Ion Tony, Neluţu Bucur, Daniela Cernea şi Emilia Ghinescu au reuşit să transforme evenimentul într-un spectacol de excepţie. “Mulțumim din suflet tuturor partenerilor, în special Antena 1 Piteşti, Primăriei Bascov, Casei de Cultură Adriana Trandafir, soliştilor prezenţi în seara spectacolului, doamnei Emilia Ghinescu pentru implicarea în acest proiect și donatorilor, care au înțeles cât de importante sunt serviciile pentru copiii cu autism și integrarea lor în școală şi care s-au implicat cu generozitate în campanie. Această inițiativă este un exemplu foarte bun, care ilustrează puterea pe care o au oamenii când se mobilizează pentru o nevoie a membrilor comunității lor.”, a spus Andreea Badea.

Micuții din centrul APCA au în continuare nevoie de noi

Cei 21 de copii care fac terapie în centrul APCA Argeş au în continuare nevoie de ajutor. Toţi cei care doresc să aducă un zâmbet pe feţele acestor micuţi o pot face cu ajutorul formularelor 230, prin care redirecţionează 2% din impozitul anual către Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş. Orice sumă contează pentru aceşti copii, dar şi pentru părinţii lor. Banii strânși la spectacol vor fi folosiţi pentru workshop-ul „Terapia 3C – coordonare, concentrare, conștientizare”, care se va desfășura sub îndrumarea lui Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii de lucru specială pentru copiii cu autism, și pentru cumpărarea materialelor necesare continuării terapiei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3