EcoMoto 930×122

    abuzat_copil

    Copii abuzaţi de părinţi

    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş informează că în primele cinci luni ale anului în curs au fost sesizate din judeţ 47 de cazuri de copii abuzaţi sau neglijaţi. În 8 cazuri este vorba de abuzuri pe care părinţii le-au făcut faţă de proprii lor copii.

    Cele mai multe apeluri la Telefonul Copilului  – 0248/983 – provin de la specialiști care vin în contact direct cu copiii (Poliție, școală) și de la părinți, o incidență mai mare având-o sesizările din mediul rural. Dintre cele 19 cazuri de abuzuri sesizate, s-au confirmat 8, dintre care abuzuri fizice – 1 caz, abuz emoţional – 1 caz şi neglijare – 6 cazuri.

    În 4 cazuri s-a impus plasamentul în regim de urgenţă, respectiv scoaterea copilului din familie, iar în 11 cazuri copiii sunt monitorizați, aceștia aflându-se pentru cel puțin trei luni în atenția specialiștilor DGASPC Argeș, dar si a responsabililor din cadrul primăriilor.

    De asemenea, au existat și situații în care copiii au rămas în familie, dar beneficiază de consiliere psihologică oferită de specialiști. Principalele situații reclamate se referă în special la părinţi care îşi neglijează copiii sau care le aplică pedepse corporale ori la copii care au început să aibă anturaje dubioase.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90