930×122 CAPRA 5

termoficare_debransare

Cum se iau banii pe tevile termoficarii

SC Termo Calor Confort SA Pitesti a stabilit un nou mod de calcul pentru sumele care trebuie platite de proprietari pentru suprafetele echivalente termic. Conform legii, proprietarii care sunt deconectati de la termoficare trebuie sa plateasca o cota parte din energia termica consumata in spatiile comune (subsol, casa scarii, uscatorii) si in functie de suprafata echivalenta termic a coloanelor de incalzire si de distributie ce traverseaza spatiile cu destinatie de locuinta deconectate.

 

De aici si multe dispute in asociatii. 
In situatia in care se va trece la facturarea individuala prin incheierea de conventii individuale de facturare, reprezentantii termoficarii vor merge la blocuri si vor masura suprafata echivalenta termic a tuturor corpurilor de incalzire, a tuturor coloanelor si a tevilor incalzite, aceasta reprezentând suprafata echivalenta termic totala.

Se va calcula suprafata echivalenta termic pentru spatiile comune reprezentate de conductele din subsol, caloriferele si tevile de distributie din uscatorii si de pe casa scarii. Se vor masura suprafetele echivalente termic ale tuturor caloriferelor care sunt incalzite, precum si toate tevile de distributie orizontale sau verticale pentru fiecare apartament.

Daca vreuna din aceste conducte sau tevi este izolata, se va aplica un coeficient de corectie.  Cantitatea de energie termica pentru spatii comune va fi impartita la absolut toti locatarii in functie de cota indiviza inregistrata in contractele de vânzare cumparare sau recalculata de catre asociatie.

Un proprietar care este deconectat va mai plati, in afara de cantitatea de  energie termica din spatiile comune care ii revine in functie de cota indiviza, si o cantitate proportionala cu suprafata echivalenta termic a coloanelor de incalzire si de distributie din apartamentul respectiv.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3