930 x122 grota rece

bratu

Disponibilizari in invatamantul argesean

Cateva sute de dascali din Arges, dar si angajati din personalul auxiliar din judet din sistemul de invatamant sunt in pericol sa isi piarda slujbele. Gabriel Bratu, inspector scolar general al judetului Arges, ne-a declarat ca asteapta acte normative in acest sens de la Guvern, neputand in prezent sa avanseze nicio cifra privind disponibilizarile. In schimb, Bratu vorbeste deja de restructurarea unor institutii.

Conducerea Ministerului Educatiei a anuntat ca nu mai putin de 10.000 de posturi din invatamant vor fi restructurate in toata tara, atat profesori, cat si angajati din cadrul personalului auxiliar urmand sa fie nevoiti sa isi gaseasca altceva de lucru. Conform unui calcul simplu, peste 230 de posturi din judetul Arges ar urma sa dispara.

Seful Inspectoratului Scolar Arges, Gabriel Bratu, ne-a declarat ca nu a primit inca de la Minister niciun act oficial privind reducerile de personal, insa ne-a spus ca are cunostinta de alte prevederi importante.

„Vor fi restructurari, disponibilizari, este normal sa se intample astfel si in judetul Arges. Nu stiu insa amanunte. Din cate cunosc, s-ar pregati schimbari importante cum ar fi disparitia Casei Corpului Didactic si trecerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges in subordinea Consiliului Judetean. Pana cand nu avem insa un document oficial in acest sens nu putem spune mai multe”, ne-a declarat Gabriel Bratu.

Cel mai probabil, insa, Casa Corpului Didactic va fi reorganizata ca structura in cadrul Inspectoratului Scolar, pentru ca este greu de crezut ca se va renunta la perfectionarea cadrelor didactice. Ori, tocmai cu acest lucru se ocupa in prezent Casa Corpului Didactic.

{loadposition inside}

 

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90