New Profesional Consult 930 x 122

pediatrie2

Doua sectii modernizate la Spitalul de Pediatrie Arges

Marţi, 14 decembrie, a avut loc recepţia secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă şi Laborator Analize Medicale ale Spitalului de Pediatrie Piteşti, in prezenta primarului Tudor Pendiuc, a reprezentanţilori administraţiei publice locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi a cadrelor medicale.

Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, dotată cu 15 paturi, a fost reabilitată în conformitate cu Ordinului Ministrului Sănătăţii Publice Nr. 1500/2009, valoarea investiţiei fiind de 150.000 lei, finanţare de la Bugetul de Stat – venituri proprii şi accize.
Investiţia la Laboratorul de Analize Medicale a însumat 120.000 lei, finanţare de la Consiliul Judeţean Argeş, în vederea obţinerii acreditării RENAR (Asociaţia de Acreditare din România), pentru încheierea contractului cu C.A.S. Argeş.
pediatrie1
Lucrările de reabilitare ale celor două secţii au constat în înlocuirea instalaţiilor electrice, a instalaţiilor de oxigen, igienizare, reabilitarea grupurilor sanitare, înlocuirea linoleumului sanitar. „Prin reabilitarea acestor secţii, se realizează o aducere la normalitatea pe care trebuie să o aibă spitalele în general privind igiena şi dotarea. Prin eforturi deosebite, cadrele medicale au reuşit să facă aceste modernizări, în mod special în zona de terapie intensivă, dar mai avem de lucru pentru a aduce condiţiile din spital la nivelul minim necesar. Laboratoarele de analize medicale, în schimb, este foarte important să fie nu numai funcţionale, dar să corespundă tuturor normelor pentru a beneficia de finanţare de la Casa Asigurărilor de Sănătate, deoarece concurenţa pe zona de laboratoare fiind foarte mare, fără aceste modernizări nu se primesc finanţările respective. Consiliul Judeţean Argeş va fi alături de spitalul de pediatrie, în limita posibilităţilor financiare, în eforturile pe care le va face spitalul pe viitor şi doreşte să aibă o bună colaborare şi cu municipalitatea”, a declarat preşedintele Constantin Nicolescu.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90