930X122 MAIA

Arges

DRAMATIC! MII DE COPII DIN ARGEŞ SUNT ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE

Dramatic! Mii de copii din Argeş sunt în această situație. Sărăcia are consecințe dureroase asupra a numeroase familii din România. Victime sunt copiii.

Citiți și: Acțiune-mamut! Un afacerist din Argeș este anchetat

Potrivit celor mai recente informații oficiale ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, numai în județul Argeș peste 2.100 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Fie un părinte, fie, mai grav, ambii părinți. În a doua situație, copiii au fost lăsați în grija bunicilor sau a unor rude.

Au fost făcute anchete sociale, iar în 5% dintre cazuri, ca urmare a unor tulburări emoționale, s-a dispus urmărirea atentă a comportamentului minorilor pe o perioadă de şase luni (cu aviz al psihologilor).

Citiți și: Judecătorie inaugurată cu fast, în Argeș! A costat peste 4 milioane €

Copiii cu părinții plecați la muncă peste hotare din cauza sărăciei sunt consideraţi vulnerabili de statul român. Situaţia lor ar trebui monitorizată permanent, în special de către asistenţii sociali din primării.

Sărăcia este motivul dramelor pe care le trăiesc aceste familii, iar sărăcia, la rândul ei, este cauzată de nemernicia unei clase politice sub orice critică, profund coruptă și indiferentă la realitățile grave de la firul ierbii. Corupția, indiferența (în special față de copii și bătrâni), incompetența, prostia, nepotismul, lipsa de empatie a politicianului cu cetățeanul de rând, lipsa de strategii economice și sociale, toate acestea și altele contribuie de aproape 30 de ani (!!!) la starea de rău în care România este prizonieră.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3