Jupiter 930 x 122

Arges

DRAMATIC! MII DE COPII DIN ARGEŞ SUNT ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE

Dramatic! Mii de copii din Argeş sunt în această situație. Sărăcia are consecințe dureroase asupra a numeroase familii din România. Victime sunt copiii.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! VREME-SURPRIZĂ ÎN ARGEȘ. CE NE AȘTEAPTĂ

Potrivit celor mai recente informații oficiale ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, numai în județul Argeș peste 2.100 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Fie un părinte, fie, mai grav, ambii părinți. În a doua situație, copiii au fost lăsați în grija bunicilor sau a unor rude.

Au fost făcute anchete sociale, iar în 5% dintre cazuri, ca urmare a unor tulburări emoționale, s-a dispus urmărirea atentă a comportamentului minorilor pe o perioadă de şase luni (cu aviz al psihologilor).

Citiți și: ŢUICA DE ARGEŞ INTRĂ ÎN LUMEA BUNĂ

Copiii cu părinții plecați la muncă peste hotare din cauza sărăciei sunt consideraţi vulnerabili de statul român. Situaţia lor ar trebui monitorizată permanent, în special de către asistenţii sociali din primării.

Sărăcia este motivul dramelor pe care le trăiesc aceste familii, iar sărăcia, la rândul ei, este cauzată de nemernicia unei clase politice sub orice critică, profund coruptă și indiferentă la realitățile grave de la firul ierbii. Corupția, indiferența (în special față de copii și bătrâni), incompetența, prostia, nepotismul, lipsa de empatie a politicianului cu cetățeanul de rând, lipsa de strategii economice și sociale, toate acestea și altele contribuie de aproape 30 de ani (!!!) la starea de rău în care România este prizonieră.

Nisan 555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066