New Profesional Consult 930 x 122

calorifer99

Drujba taie ajutorul de incalzire

Guvernul a decis ca ajutorul de incalzire va fi eliminat, incepand cu perioada de iarna 2010-2011, si in cazul persoanelor care detin utilaje de prelucrat lemnul, precum gater, drujba sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric, sau echipamente de prelucrare agricola, precum presa de ulei sau moara de cereale. Lista este insa mult mai lunga si abia a fost completata cu alte bunuri si proprietati.

Nu vor mai beneficia de ajutoare de incalzire nici persoanele care detin cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate in proprietate, cu exceptia locuintei de domiciliu, sau terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta (teren intravilan), care depasesc 1.000 metri patrati in zona urbana si 2.000 metri patrati in zona rurala vor fi de asemenea eliminate de pe lista beneficiarilor de ajutoare.

Ai teren, nu ai ajutor
Platile vor fi sistate si in cazul proprietarilor de terenuri in zona colinara si de ses, respectiv arabil, faneata si forestier (doua hectare in cazul familiilor formate din 1-3 persoane si trei hectare pentru familii cu mai mult de 3 membri), vii, livezi, gradini de legume si flori (un hectar pentru familii de 1-3 persoane si 1,5 hectare pentru familii cu peste 3 persoane), dar si de terenuri in zona montana, respectiv forestier (doua hectare in cazul familiilor formate din 1-3 persoane si trei hectare pentru familii cu mai mult de 3 membri), vii si livezi (1,5 hectare pentru familii de 1-3 persoane si doua hectare pentru familii cu peste 3 membri), pasuni si fanete (4 hectare la familii cu 1-3 membri si 5 hectare pentru familii cu mai mult de 3 membri).

Pe lista bunurilor mobile pentru proprietarii carora nu vor mai fi acordate ajutoare de incalzire au mai fost incluse distinct atat utilaje agricole, precum tractor si combina propulsata, dar si iahturi, scutere de apa, barci cu motor, salupe, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, autobuze, microbuze.

Cum se stabilesc veniturile
La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie si, dupa caz, al persoanei singure, vor fi luate in calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia in luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, obligatii legale de intretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent si alte creante legale, cu exceptia burselor de studiu si a burselor sociale.

Peste 10.000 de familii au beneficiat in fiecare iarna in anii anteriori in Arges de ajutoare de incalzire, dar se pare ca, in conformitate cu noile reglementari, numarul lor va scadea foarte mult.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3