930X122 MAIA

accident pitesti

DUPĂ ACCIDENT, ȘOFERUL A VORBIT CU VICTIMA ȘI A PLECAT / CONSECINȚE PENALE

În jurul orei 13:30, polițiștii Biroului Rutier Pitești au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112, despre producerea unui accident cu pieton, urmat de părăsirea locului evenimentului rutier fără încuviințarea poliției.

Citiți și: News Alert: Accident în lanț pe Calea București din Pitești

Din primele verificări s-a stabilit că o femeie de 58 de ani, din Pitești, care se deplasa pe partea carosabilă în zona unei parcări din Pitești, str. Piața Muntenia, ar fi fost accidentată ușor de către conducătorul unui autoturism, care ulterior a coborât din mașină și a purtat discuții cu persoana vătămată, după care a plecat.

Semnalmentele autoturismului și ale conducătorului au fost date în atenția structurilor de poliție de pe raza municipiului Pitești și Secțiilor de Poliție Rurală limitrofe, precum și Biroului de Poliție Autostrăzi A1, iar după circa o oră, conducătorul auto s-a prezentat la sediul poliției.

Citiți și: Pitești. Un puști lovit de o mașină pe trecere! Acesta ar fi avut căști în urechi

În urma cercetărilor s-a stabilit că autoturismul în cauză a fost condus de un tânăr de 21 de ani, din Pitești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Femeia a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații, având stabilit diagnosticul preliminar de contuzie membru inferior stâng.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor, totodată fiind luată măsura reținerii permisului de conducere și eliberarea unei dovezi fără drept de circulație.

Polițiștii avertizează

În situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

1.Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

2.Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

3.Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Precizări suplimentare:

Formularul de constatare amiabilă se poate încheia doar în situaţia evenimentelor soldate numai cu pagube materiale, cu îndeplinirea cumulativă a unor condiţii: dacă nici o persoană nu a fost rănită, dacă sunt implicate doar două autovehicule, dacă nu se creează pagube materiale decât celor două autovehicule implicate în eveniment, precum şi dacă există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.
Utilizarea acestui formular nu este o obligaţie, ci o alternativă la procedura care prevede deplasarea la unitatea teritorială de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare.

(Foto: Descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90