EcoMoto 930×122

raluca nedu

E STUDENTĂ LA DREPT ȘI FACE VOLUNTARIAT PENTRU COPII

Este studentă în primul an la Drept la Universitatea din Piteşti. De doi ani Raluca Nedu face volantariat, implicându-se în diverse programe destinate copiilor.

Citiți și: Înfiorător! Copii abuzați sexual!

„Verişoara mea m-a îndemnat să mă înscriu la Salvaţi copiii. Deja făcea parte din această asociație şi într-o zi m-a luat cu ea la sediul în care se ţineau şedinţele. Îmi doream să fac ceva și pentru ceilalţi, iar copiii au cea mai mare nevoie de noi. Prin urmare, am devenit și eu membru al asociației. Aici avem diferite programe prin care strângem fonduri. În plus, în fiecare zi, între orele 12 și 16, la sediu vin copii din familii defavorizate şi se joacă, îşi fac temele, învaţă și iau masa de prânz. Sunt asistaţi de un învăţător şi de un psiholog.”, precizează Raluca pentru ePitești.

Entuziastă în ceea ce face, studenta își declară, însă, dezamăgirea față de faptul că marea majoritate a tinerilor ignoră voluntariatul: „Nu cred că există interes din partea tinerilor pentru voluntariat deoarece a fi voluntar înseamnă să te implici personal foarte mult. Sinceră să fiu, eu nu am cunoscut astfel de oameni. Dacă se implică o fac pentru o perioadă scurtă de timp, doar ca să vadă cum e. Sunt de părere că niciun copil nu trebuie să sufere, iar în ceea ce fac eu vezi astfel de situații foarte des. Până să intru în contact cu aceste cazuri de la asociație nu eram conştientă de cât de rău pot trăi unii copii. Am avut de-a face cu copii ai străzii care în viaţa lor nu văzuseră cum arată un tort!”, ne spune Raluca Nedu.

Citiți și: APARATURĂ PENTRU SALVAREA COPIILOR NĂSCUȚI PREMATUR

În vârstă de 20 de ani, Raluca își propune ca după absolvirea facultății să urmeze cursurile Institutului Naţional al Magistraturii. (Foto: Facebook Raluca Nedu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90