930 x122 grota rece

lapte

Elevii vor bea iaurt si vor manca mere

Pe langa programul „Laptele si Cornul”, elevii din invatamantul preliceal vor beneficia din anul scolar 2010 – 2011 si de un program care promoveaza alimentatia sanatoasa in randurille elevilor. Este vorba de programul „Fructe in scoli” care va costa la nivel national 13,4 milioane de euro. Elevii vor fi obligati insa si sa participe la programe similare celor din perioada ceausista, cand copiii mergeau la cules de produse agricole!

Programul „Fructe in scoli” va fi derulat si in anul scolar 2010-2011 si va fi finantat din fonduri europene si de la bugetul de stat, avand ca beneficiari 1,7 milioane de elevi ai claselor I-VIII. Aproape 70.000 sunt numai in Arges. Programul va fi lansat la 1 noiembrie si consta in acordarea zilnica, pe o perioada de 93 de zile a unui mar pentru copiii din clasele I-VIII.

Odata cu publicarea actului normativ in Monitorul Oficial, Consiliile Judetene si Consiliile Locale vor lansa licitatii publice pentru achizitia merelor, masura venind si in sprijinul pomicultorilor romani care in perioada urmatoare vor culege recoltele.

De asemenea, programul prevede si actiuni educative adiacente, privind productia de fructe si alimentatia sanatoasa. Elevii vor trebui sa participe, la fel ca in vremuri de trista amintire, la vizite la fermele pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, sa fie prezenti la evenimente de genul Ziua recoltei, expozitii, targuri si alte evenimente similare, dar si sa participe la concursuri tematice cu premii, „ca modalitati practice, educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor prin activitati de gradinarit, cum ar fi concursuri interactive in care copiii participa la plantarea de pomi, realizarea de brosuri sau materiale didactice al caror scop este cunoasterea beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete”, dupa cum au precizat reprezentantii Ministerului Agriculturii.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3