930×122 CAPRA 5

Spanzurat23_ep

Elev, spanzurat din dragoste sau…ce?

De ceva timp se vede treaba că sinuciderile, cel puţin în rândul tinerilor, a ajuns un fel de modă chiar dacă mulţi dintre sinucigaşi nu o fac în adevăratul sens al cuvântului, ci doar ca…bravadă.

Că unii ajung de la o glumă prostească sau nevinovată să fie chiar ei victime, ori din dragoste pentru cineva la care constată că au prea puţine şanse de a-şi realiza iubirea, nu fac decât să provoace mari nenorociri şi durere în sânul propriilor familii. Şi, mai este ceva cu care noi cei din presă ne-am confruntat şi ne vom mai confrunta încă mult timp.

Cum familia victimei devine uneori agresivă la vederea noastră, ne obligă să obţinem informaţii despre victimă de la vecini ori oamenii care sunt dispuşi să vorbească iar multe dintre informaţiile primite nu sunt chiar purul adevăr. A doua zi, ori în zilele următoare publicării materialului, te trezeşti pe la redacţie cu rude ale respectivului sinucigaş, reproşând jurnaliştilor că au scris eronat despre mort ba, unii chiar au tupeul să ameninţe cu cererea unor despăgubiri pe care odată cerute, sigur instanţa le şi…acordă. Greşit, dacă există un vinovat sau chiar mai mulţi, apoi aceia nu pot fi decât chiar cei din familie care nu vor să poarte un dialog cu noi…presarii. Dar, ştiţi cum este: „după război mulţi viteji s-arată”…

Fără bilet, fără o motivaţie

Promovat în clasa a XII a în cadrul Grupului Şcolar de la Mărăcineni, Nicolae Petre Vlăduţă, de 19 ani, trecea printre vecinii săi drept un tânăr cuminte şi muncitor şi care, pentru a-şi întregi veniturile nu se dădea în lături de la cei care-isolicitau să le facă diverse munci. Fie că era vorba de executarea unor zugrăveli sau chiar munci ceva mai brute, Nicu nu refuza pe nimeni iar din banii câştigaţi acesta reuşise să se doteze atât cu un calculator dar şi cu tot felul de aparatură electrotehnică.

Ultimele zile ale weekend-ului, nu prevestea ce mare nenorocire se va abate asupra celor din familie, mai ales că tânărul participase la o nuntă din zonă unde se implicase într-un obicei, acela al furtului miresei. Marţi, că tot sunt considerate „trei ceasuri rele” sinucigaşul a ieşit la un moment dat din casă şi cu întârzia să reapară, fratele acestuia ( cu un an mai mare) a ieşit să vadă pe unde umblă. Nu i-a trebuit prea mult timp pentru a-l descoperi spânzurat de o grindă a fânarului, moment în care a dat alarma. Degeaba însă, toate eforturile personalului medical al ambulanţei sosite în urma solicitării dovedindu-se zadarnice şi, nu după mult timp aceştia i-au declarat oficial decesul. Oamenii legii au făcut cercetări, numai că nu au găsit nici vreun bilet în care sinucigaşul să-şi explice în vreun fel gestul şi nici alceva care să-i îndrepte spre o eventuală pistă. Se pare, asta din cele declarate de vecinii săi, că m otivul care l-a determinat pe tânăr să-şi pună capăt zilelor ar fi dragostea pe care acesta i-o purta unei femei cu câţiva ani mai mult decât avea acesta şi care se zice că ar fi fost şi măritată. Aşa cel puţin zicea lumea, că rudele sinucigaşului au refuzat să stea de vorbă cu noi, mai mult pentru a ne da posibilitatea să fotografiem trupul acestuia, sugerându-ne să facem chetă iar cu banii strânşi să ne plătim…intrarea.

Spanzurat30_ep

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90