SMART KIDS 930X122

bursă

EXCEPȚIONAL! OAMENI AI STRĂZII, AJUTAȚI DE UN PREOT SĂ-ȘI GĂSEASCĂ LOC DE MUNCĂ!

„Am lucrat la o firmă doi ani şi jumătate, dar s-a închis. Am mai avut și diferite colaborări. Sunt absolventă a Facultății de Limbi Moderne Aplicate, franceză-engleză, iar pe diploma mea scrie traducător interpret. Am venit să încerc, nu neapărat pentru că aș avea aşteptări foarte mari.”, ne-a declarat Iulia Georgiana Cremenescu, în vârstă de 30 de ani, una dintre cele aproximativ 100 de persoane care au venit astăzi să-și găsească un loc de muncă la bursa organizată în Pitești pentru persoanele cu handicap și tinerii supuși riscului marginalizării sociale.

Citiți și: Centrul Comercial din Pitești face angajări! Ce se caută

„Am dat teste la diferite firme, dar nu m-a chemat nimeni. Angajatorii sunt foarte comozi, nu vor să îşi asume responsabilitatea unei persoane cu deficienţe fizice. Iniţial am suferit de tetrapareză spastică, ceea ce înseamnă că aveam probleme şi cu mâinile şi cu picioarele. Ulterior am reuşit să rezolv problema cu mâinile și să scriu. Acum am mai rămas cu probleme la picioare, le trag după mine… Am trecut prin foarte multe experienţe. Pe mine nu mă deranjează din punct de vedere psihic dizabilitatea pe care o am. Nu sunt demoralizată din această cauză. Problema este că lumea din jur nu e în regulă. Sunt genul de om care îşi poate dovedi calităţile la orice oră. De ce să mă dai la o parte? Este o discriminare pe faţă şi nu e de glumă. Omori şansa unui om de a se descurca în viaţă! Oricum șansele noastre sunt reduse…”, ne-a mărturisit o altă femeie venită la bursa organizată la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Pitești.

Au participat și cinci persoane fără adăpost, îndrumate de preotul Decebal Floroaica. “Ne bucurăm că putem veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate şi mai cu seamă în sprijinul acestor oameni ai străzii. Sunt oameni cărora încercăm din răsputeri să le găsim un loc de muncă. Am făcut tot ce ne-a stat în putință să-i igienizăm, să-i spălăm și să îi îmbrăcăm cum trebuie.”, ne-a spus părintele, care, vă reamintim, este și director al Centrului de tip familial Găvana din Pitești. Suntem curioși să vedem dacă cei cinci oameni ai străzii vor fi angajați.

Citiți și: 15.000 de lei de la stat pentru acești angajați! S-a anunțat

La bursa organizată de AJOFM Argeș au fost reprezentate opt firme, care au oferit 165 de locuri de muncă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90