New Profesional Consult 930 x 122

macovei_musat_adr

Fonduri europene pentru Complexul Trivale

Marti, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia Liviu Muşat şi directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială Argeş Adrian Macovei au semnat un nou contract de finanţare în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, care vizează extinderea complexului de servicii pentru copii cu handicap din Trivale, Piteşti.

 

Investiţia se realizează cu fonduri nerambursabile Regio de 818.339 lei, din totalul de 1 milion lei.
Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii şi capacităţii infrastructurii serviciilor sociale din municipiul Piteşti, prin extinderea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Complexului de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale. Astfel, cu sprijinul fondurilor Regio, va fi construit un modul rezidenţial cu o capacitate de 12 locuri, iar clădirea în care funcţionează Complexul va fi modernizată.
Serviciu de tip respiro, o noutate în judeţ
Perioada de derulare a contractului de finanţare este de 20 de luni şi, în afara lucrărilor tehnice, proiectul are şi o latură inovativă. Aceasta constă în furnizarea serviciului de tip respiro în care familiilor copiilor cu dizabilităţi din comunitate li se oferă oportunitatea de a se elibera temporar de activităţile obişnuite ce ţin de îngrijirea şi menţinerea stării de sănătate a copilului aflat în această situaţie. Furnizarea de asemenea servicii contribuie la prevenirea abuzului şi neglijarea copilului, promovând unitatea familiei. Pe perioada în care copilul este înscris în cadrul serviciului de tip respiro, acesta va beneficia de toate serviciile Complexului. În urmă cu o lună, a mai fost semnat un contract asemănător, dar care viza Complexul de la Valea Mare Ştefăneşti.

 

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90