NOR CURIER 930X122

dgaspc

FOTO/EVENIMENT CARITABIL: “MUZICA NE FACE BINE, COPII!”

Marți, 12 mai, de la ora 17.00, în parcul din fața centrului de copii al DGASPC Argeș din strada Trivale a avut loc evenimentul social-interactiv destinat micuților cu probleme speciale “Muzica ne face bine, copii!”, un spectacol unic în România, aflat la prima ediție, organizat de compania de sunet și evenimente Green Sound Music, în parteneriat cu Poliția Locală Pitești și DGASPC Argeș.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Timp de 50 de minute, de pe o scenă de spectacol profesională, încadrată de două echipaje ale Poliției Locale, au fost difuzate melodii adecvate vârstei copiilor din centrul de plasament. Atmosfera a fost animată de trupa de evenimente – Funny Girls și de MC Eden.

Pentru copiii aflați în centru au fost umflate baloane modelabile pe care personalul centrului le-a pus la dispoziție acestora, în incintă.

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

„În acest fel i-am făcut pe cei mici să danseze și le-am oferit câteva momente de bucurie în aceste vremuri grele, mai ales că toți copiii (14 la număr) aflați în centru suferă de boli foarte grave sau de diverse tipuri de handicap și a fost primul (probabil unicul) spectacol la care au participat vreodată.

În spatele scenei a fost amplasat un ecran LED pe care au rulat imagini animate, iar pe el au mai fost afișate conexiuni video, copiii intrând în legătură cu artiști consacrați precum BIBI și Antonio Pican, unii din idolii noii generații.

BIBI și Antonio le-au transmis mesaje de încurajare micuților, iar proiectului i s-a alăturat și celebrul magician Robert Tudor, care i-a învățat pe copii un număr de magie și le-a și transmi mesaje de încurajare.

Pe lângă aceștia a fost prezentă live pe scenă și artista ALI, cunoscută pentru hitul Bad Boy.

Poliția Locală Pitești a avut un moment prin care a dialogat cu copiii pentru a le oferi sfaturi despre cum se va proceda după ridicarea restricțiilor și despre cum se pot feri de COVID-19, învățând în același timp să aibă respect față de organele de lege, cultivând în acest fel o educație civică pe termen lung„, precizează Poliția Locală Pitești.

Pe parcursul evenimentului, copiii au rămas în interiorul centrului, privind spectacolul de la geamuri, fără a interacționa cu animatorii sau cu alte persoane în afara personalului autorizat al centrului.

S-au păstrat toate restricțiile legale specifice stării de urgență.

Scopul evenimentului a fost de a promova un alt tip de educație – una realizată prin animație – și de a le oferi copiilor cu nevoi speciale un moment plăcut și inedit în această perioadă prin care trece și România„, mai precizează Poliția Locală Pitești.

Evenimentul a fost unul caritabil-social organizat prin asocierea unor instituții publice și comerciale precum Poliția Locală Pitești, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Green Sound Music, Like Festival, Funny Girls, Dj Graphik, Dj Eden și Marker&Senzzo Media și nu a fost sponsorizat de nicio entitate comercială.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3