930×122 CAPRA 5

gradinita

Gradinitele, „incubatoare” de virusi!

Gradinitele din Arges s-au transformat in adevarate „incubatoare de virusi”. Sute de parinti se plang ca isi duc odraslele sanatoase in aceste unitati scolare si le iau in scurt timp racite bocna. Unul dintre principalele motive pentru care se intampla acest lucru este si nesimtirea crasa a unor parinti.

 

Teoretic, orice gradinita are si un cadru medical – de regula, o asistenta – care ar trebui sa verifice toti copiii adusi in comunitate. Acest lucru nu se intampla, asistentele devenind, in timp, doar „distribuitoare” de medicamente la indicatia parintilor. Care parinti, in loc sa faca tot posibilul pentru a se ingriji de copiii lor bolnavi acasa, ii aduc in comunitate si ii expun si pe alti micuti la boli.

Multi spun ca este vorba de o metoda naturala de crestere a imunitatii copiilor. Problema este ca aceasta „imunizare” stupida si des invocata are costuri mari de bani si de timp in privinta parintilor care vor sa fie corecti si care nu isi aduc puiutii bolnavi in gradinite. Cat de dus cu pluta sa fii, incat sa iti duci copilul cu febra sau cu mucii siroind la gradinita, mizand pe intelegerea la nesfarsit a educatoarelor si a celorlalti parinti?

O vina mare o au si conducerile acestor unitati de invatamant care nu se preocupa de un triaj corespunzator al copiilor. Micutii sunt primiti de multe ori la gradinita indiferent care ar fi starea lor de sanatate, ceea ce este foarte periculos atat pentru ei, cat si pentru alti copii. Iar actualii guvernanti au luat in discutie reducerea perioadei de concediu maternal, deci fortarea trimiterii copiilor la crese inca de la un an?!

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3