NOR CURIER 930X122

boc

Increderea in Guvernul Boc, naruita

85% dintre cetateni nu mai au incredere in Guvern. Mai mult de jumatate dintre cetateni cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita. Acestea sunt doar doua din rezultatele ultimului eurobarometru realizat pentru Romania.

Ultimul sondaj eurobarometru realizat in Romania, cu esantioane si in judetul Arges, arata ca 90% dintre cetateni considera ca situatia economica a tarii este proasta. De asemenea, 85% dintre persoanele intervievate sustin ca nu mai au incredere in Guvern, desi 42% considera ca Executivul ar avea la indemana mijloacele necesare pentru a scoate tara din criza.

Doar 7% dintre romani spun ca situatia economica este buna, in timp ce 2% dintre participantii la sondaj au raspuns ca nu stiu. 25% dintre respondenti au spus ca Uniunea Europeana este cea mai in masura si mai capabila sa rezolve efectele crizei, 5% asteapta interventia SUA (!), 9% isi pun sperantele in grupul celor mai puternice 20 de tari din lume iar 6% au asteptari tot de la Fondul Monetar International.

53% dintre cetateni considera ca situatia economica este foarte rea, comparativ cu media de 28% din UE, 38% au spus ca este rea, in timp ce dintre cei optimisti doar 1% sustin ca starea actuala a economiei este foarte buna.

Peste 60% dintre cetatenii romani inclusi in sondaj anticipeaza o inrautatire a situatiei economice a tarii pe o perioada de 12 luni, in timp ce 23% se asteapta la stagnare, iar 11% la o evolutie pozitiva. Restul de 5% au raspuns la intrebare cu nu stiu.

Aproape doua treimi dintre romani sunt de acord ca reformele care vor imbunatati situatia pentru generatiile urmatoare sa fie implementate in prezent, chiar daca necesita sacrificii, 23% nu sunt de acord, iar restul de 15% nu stiu.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90