930×122 CAPRA 5

    saracie

    Lege noua privind ajutoarele sociale

    Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat. Potrivit noului act normativ, incepand cu ianuarie 2011, plata ajutorului social va fi preluata de catre Agentia Nationala Pentru Prestatii Sociale prin Agentiile Teritoriale pentru Prestatii Sociale.

    Plata acestui drept si fondurile necesare se vor asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Trecerea platii ajutorului social de la nivelul primariilor, la nivelul Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, reprezinta un element important in eliminarea erorilor, prin separarea functiei de plata de cea de stabilire a eligibilitatii.
    Cheltuielile administrative pentru verificarea indeplinirii conditiilor si stabilirii dreptului la ajutor social, se vor suporta din veniturile proprii ale bugetelor locale.

    Stabilirea dreptului la ajutorul social se va realiza, in continuare, de catre primari, prin dispozitia acestora bazata pe cererea si documentele doveditoare depuse de solicitant, precum si pe ancheta sociala efectuata de serviciul de specialitate, iar plata dreptului se va aproba prin decizia directorului agentiei teritoriale pentru prestatii sociale.

    Acordarea ajutorului social se suspenda in situatia familiilor si persoanelor singure care nu isi indeplinesc obligatia de a aduce din 3 in 3 luni adeverinta de la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca sau care nu realizeaza orele de lucrari sau actiuni de interes local, precum si in cazul celor care din 6 in 6 luni nu prezinta declaratia pe proprie raspundere privind componenta familiei si a veniturilor realizate de acestia, insotita de o adeverinta cu privire la veniturile realizate supuse impozitului pe venit.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90