930×122 CAPRA 5

basarabia

LOREDANA, STUDENTA UNIONISTĂ! VEZI GALERIE FOTO!

Loredana Mihaela Tudor are 22 de ani şi este studentă în ultimul an la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, specializarea Inginerie Economică Industrială, a Universității Pitești.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Îşi iubeşte ţara şi o vrea reîntregită. Din iulie anul trecut face parte din Platforma Civică „Acţiunea 2012”, o coaliţie de peste 30 de organizații neguvernamentale din ţară şi din afara granițelor care militează pentru unirea României cu Basarabia.

„Am realizat că este mai mult decât o familie, decât un grup unit care are un ideal! La cât de bine organizat este, sunt mari şanse de reuşită!”, ne spune Loredana, care e secretara filialei Argeș a Platformei Civice „Acţiunea 2012”. Membrii grupului îşi doresc ca marele eveniment să aibă loc în anul 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. „M-am alăturat acestui grup pentru că e o cauză naţională! Este datoria noastră să luptăm pentru ea, aşa cum au făcut-o cei de la 1918! Trebuie să scriem istorie!”, ne mărturiseşte studenta.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Pentru asta, Loredana Mihaela Tudor, împreună cu alte 70 de persoane, membri activi, simpatizanţi și studenţi  basarabeni, desfăşoară mai multe activităţi în Argeș, dar şi în alte judeţe: “În vară am participat la campania Aducem Basarabia acasă, o campanie de strângere a unui număr de 100.000 de semnături la nivel naţional pentru o initiaţivă legislativă. Anul acesta, acum două saptămâni, am mers la 8 licee şi am predat o oră de istorie pentru 1 decembrie… Facem diverse activităţi în licee şi şcoli generale, cum ar fi Ora pentru Basarabia. Sâmbătă vom merge în Bucureşti să comemorăm victimele revoluţiei”.

Loredana face toate acestea din plăcere, voluntar. Nu primeşte bani şi, de obicei, cheltuielile sunt suportate chiar de ea şi de ceilalţi membri. „E foarte plăcut să fi alături de persoane care au acelaşi ideal, aceleaşi cauze! Mi se pare foarte interesant, am avut multe de învăţat. Nu îţi imaginezi cât m-a ajutat să mă dezvolt, mai ales că mie îmi place să interacţionez! În ultimul timp se vorbesc multe despre Unire, am ajuns să fim cunoscuţi, iar datorită unei membre din Parlamentul Republicii Moldova am reuşit să avem româna ca limbă oficială şi în Republica Moldova!”, ne declară Loredana Mihaela Tudor.

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Luis spune:

    din pacate,majoritatea basarabeinlor sunt atat de spalati pe creier.incat ei zic ca limba moldoveneasca si cea romana sunt diferite!si ei nu isi doresc atat de multe unire,precum noi o dorim!trist dar adevarat

    • clia spune:

      Luis, unii basarabenii, sunt spalati pe creier…dar nu majoritatea!!! iar cei „spalati pe creier” nu trebuie judecati, e foarte greu sa invingi propoganda rusa antiromana! care a fost si este in Moldova mai mult de 8 decenii! numai cu supurtul si dragostea fratilor de peste prut putem invinge si „cei spalati” se pot retrazi la realitate!

  • Loredana spune:

    Daca toti am sta sa ascultam diversele pareri si idei, s-ar alege praful de noi. Dupa cum observi Luis, suntem din ce in ce mai multi care am reusit sa trecem de vorbe, si incercam sa facem ceva. Daca acum ceva timp, nu multi isi aratau interesul asupra subiectului UNIRE, acum nu mai putem spune acelasi lucru, numai uitandu-ne in jurul nostru, la ce se intampla in Bucuresti, Chisinau, in tara in general, si inclusiv in Basarabia.Ar trebui sa nu mai stai sa asculti ce zic unii, altii, si ar trebui sa faci ceva pentru tara ta, care nu e intreaga, momentan 🙂

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90