Donaris 930 x 122

students_protests

Luati aminte: Proteste violente la Londra dupa ce Parlamentul a aprobat triplarea taxelor universitare

Nu sunt golani, sunt doar studenti. De fapt sunt cetateni care isi apara drepturile. Ce-i drept, uneori se ajunge si la violente, dar tot apararea drepturilor se cheama. La urma urmei, Romania si-a castigat independenta dupa un razboi. Bătăi pe străzile din Londra după ce parlamentarii britanici au aprobat creşterea taxelor universitare de la 3.000 la 9.000 de lire sterline pe an.

Sute de studenţi s-au încăierat cu forţele de ordine în semn de protest faţă de decizia guvernului de a tripla taxa de şcolarizare pentru universităţi. Studentii londonezi au inteles ca „Iesi afara, javra ordinara!” nu ar fi indeajuns, asa ca a iesit urat.
Parlamentul a dezbătut pe parcursul zilei propunerea guvernului în urma căreia taxele universitare urmează să fie aproape triplate. Decizia face parte din pachetul de măsuri destinat reducerii deficitului uriaş al ţării. Astfel, taxele minime încasate de universităţile britanice vor creşte de la 3.000 de lire sterline la aproape 9.000 de lire sterline.

Mii de studenţii nemulţumiţi, care au organizat mai multe proteste în ultimele săptămâni, unele degenerând în acte de violenţă, au venit joi la Parlament pentru a le cere deputaţilor să respingă măsura. Iniţiativa a stârnit nemulţumire şi printre unii deputaţi liberal-democraţi, parteneri în coaliţia de guvernare ai conservatorilor premierului David Cameron.
Studentii din Romania nu reactioneaza decat atunci cand vine vorba de batalia spagilor pe camerele de camin. In rest, mai repede ar protesta daca s-ar inchide magazinele de vise decat pentru a-si cere drepturi sau a fi solidari cu alte categorii de persoane care isi cer drepturile. Drept dovada, cele cateva zeci de mamici care au protestat impotriva masurilor de ciuntire a concediului maternal. Noroc ca si-au avut pruncii si sotii langa ele… Desi, pana la urma, si studentii romani vor fi parinti. Deocamdata insa..ar avea ceva de invatat de la colegii lor londonezi. Studentii romani (din pacate despre cei de la universitatile din Arges nici nu are rost sa vorbesc) si-au pierdut spiritul civic si social de a fi student…

Sursa: realitatea.net

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90