Donaris 930 x 122

calorifer

Mai bine in frig decat datori!

Asociatiile din Pitesti se tem sa ceara caldura din cauza facturilor pe care din ce in ce mai greu locatarii le pot suporta. Termoficarea din Pitesti este pregatita sa furnizeze caldura oricand, numai ca, cel putin deocamdata, nu au fost primite cereri in acest sens. Obligatia legala de a furniza caldura intervine doar in conditiile in care vreme de trei nopti la rand temperaturile exterioare se situeaza sub 10 grade Celsius.

Aurelian Nita, directorul SC Termo Calor Confort SA, ne-a declarat ca societatea pe care o conduce este pregatita sa furnizeze in orice moment caldura, dar ca, deocamdata, nicio asociatie nu a cerut acest lucru. Incepand cu 1 octombrie, temperaturile – in special noaptea – au fost foarte scazute, ceea ce i-a determinat deja pe unii dintre pitestenii cu centrale termice de apartament sa isi dea drumul la caldura.

Nita sustine ca, daca vremea va continua sa fie la fel de rece, este de asteptat ca in aceasta saptamana sa se inregistreze si primele cereri pentru furnizarea caldurii.

„Lumea se teme de facturile mari la intretinere, de aceea nu au aparut cereri. Probabil ca vom inregistra cereri cat de curand, in special din partea familiilor cu copii mici. Noi suntem pregatiti sa furnizam oricand caldura, probele au decurs bine, dar cred ca este cam devreme”, ne-a declarat Aurelian Nita.

Vestea buna pentru asociatii este ca in aceasta iarna se mentin subventiile pentru caldura. Totusi, ajutoarele de incalzire – pentru familiile cu venituri reduse – vor fi acordate in functie de criterii mult mai dure decat pana acum. De exemplu, familiile care au masini, drujbe ori vaci nu vor mai beneficia de ajutoare de incalzire.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90