930X122 MAIA

Rufe_la_bloc

Mai curat, mai uscat, mai…indosariat

A fost o perioadă în care, dacă aveai proasta inspiraţie să speli rufele şi le intindeai pe sarme, să te trezeşti (atunci când considereai că s-au uscat) cu culmea „uscată” de haine, de ele ocupându-se hoţii. Apoi, aceştia au dispărut (la hoţi ne referim) migrând spre ţări mai europene unde şi hainele sunt mai scumpe şi de calitate.

Cel puţin în magazine, că prea puţină lume dee pe acolo, are obiceiul de a-şi etala hainele spălate pe culmi ca aici la noi.

* Fiind sâmbătă, o locatară a unui bloc din Piteşti, după ce a băgat rufele în maşina de spălat, odată operaţiile efectuate, le-a întins pe culmea special amenajată din faţa locuinţei.

Cât a mai robotit acesta prin casă sau bucătărie, rufele aveau destul timp să se usuce, numai că a avut o mare şi neplăcută surpriză atunci când a trebuit să le adune de pe culme. Ia rufele- dacă mai ai ce. Culmea fusese golită de altcineva, aşa că gospodina a fost nevoită să sune de urgenţă la poliţie, anunţând ceea ce păţise.

Oamenii legii au reuşit nu după mult timp de la anunţarea evenimentului să o identifice pe cea care reuşise prin „adunare şi strângere”, să-şi înnoiască garderoba. Venită cu treabă la oraş, Liliana Lucan, de 32 de ani, din Băbana şi-a zis că nu-i rău dacă îşi mai schimbă toaletele, mai ales că rufele frumos rânduite pe culme, nu numai că miroseau frumos, dar erau şi spălate şi…curate. Aşa că le-a „curăţat” de urgenţă de pe sârme gândindu-se deja cu o să se gătească şi mândrească de acum prin comuna de domiciliu cu noua garderobă. Numai că în locul hainelor, hoaţa a fost „gătită” de poliţişti cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt şi furt calificat.

*Şi, dacă tot suntem la capitolul şutiri, poliţiştii din Piteşti au documentat şi întocmit un dosar de cercetare penală pe numele unui tânăr de 23 de ani, din Goleşti-Ştefăneşti. Profitând de faptul că mai toată lumea era, fie în casa, fie plecată din localitate, Florin Nicolae Văduva a intrat pe scara unui bloc şi, demontând pe rând 4 calorifere, a plecat să le „mărite”. Ciubucul a fost unul mulţumitor, asta dacă ne gândim că hoţul a comercializat caloriferele la un Depozit Remat amplasat pe strada Lânăriei, contra sumei de 200 de lei. Acu’ dacă tot a şutit caloriferele, oamenii legii l-au „încălzit” cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt şi furt calificat.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90