930×122 CAPRA 5

ajutoare

Mai mulți bani de la stat! Mii de argeșeni, vizați!

Mai mulți bani de la stat! Mii de argeșeni, vizați!

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Ajutoarele financiare ce sunt calculate în raport cu valoarea indicatorului social de referință (ISR) se vor majora din martie, odată cu majorarea, din oficiu, a acestui indicator cu rata medie anuală a inflației din anul precedent.

Institutul Național de Statistică a anunțat recent o rată a inflației pentru 2022 de 13,8%.

Citiți și: Românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie!

Astfel, ISR va crește de la 525,5 lei, cât e acum, la 598 de lei.

Asta înseamnă că toate ajutoarele sociale calculate pe baza valorii ISR se vor majora din martie.

Printre cele mai importante drepturi care se acordă în funcție de ISR se numără indemnizația de șomaj, ajutorul social, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, însă mai sunt și altele.

De asemenea, din martie va crește și limita minimă a cuantumului indemnizației lunare aferente concediului de creștere a copilului.

În fine, alocația lunară de plasament va ajunge la 1.081 de lei (1,808 ISR – Legea 272/2004), în timp ce, potrivit Legii 273/2004, valoarea minimă a indemnizației lunare de acomodare, în cazul adopției unui copil, va fi de 2.033 de lei (3,4 ISR), iar valoarea indemnizației de sprijin – de 718 lei (1,2 ISR).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3