New Profesional Consult 930 x 122

    salariu

    Mai putini angajati in Arges

    Numarul angajatilor din Arges a scazut progresiv de la debutul crizei economice si pana acum. Asa se face ca, dintr-un judet cu o industrie puternica si un numar consistent de salariati, Argesul a devenit un judet cu o economie slabita.

    Conform ultimelor date furnizate de Directia Judetean de Statistica Arges, in judet sunt cu aproape 14.000 de salariati mai putini decat anul trecut in aceeasi perioada de timp.

    Numarul angajatilor din Arges in luna septembrie a fost de 129.754 de persoane, in scadere cu 688 persoane (-0,5%) fata de efectivul salariatilor de la finele lunii iulie 2010. Diminuarea numarului de salariati din judet comparativ cu luna precedenta s-a manifestat cu aceeasi intensitate in toate sectoarele economice (-0,5%), continuand trendul descendent inregistrat in ultimele 12 luni.

    Repartitia salariatilor pe sectoare de activitate ne arata ca 48,2% din numarul total al acestora activeaza in industrie si constructii, restul regasindu-se in servicii (49,9%) si in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (1,9%).

    Comparativ cu finele lunii august 2009 efectivul total al salariatilor s-a redus
    cu 13.624 de persoane (-9,5%) ca urmare a dinamicii negative inregistrate in industrie si constructii (-16,5%) si in servicii (-2,2%).

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90