Donaris 930 x 122

    money21

    Mai putini bani „in mana”

    Ultimele date statistice confirma faptul ca masurile de austeritate ale Guvernului Boc au provocat un adevarat uragan in buzunarele multor romani. Castigul salarial net a scazut in iulie cu 4,7% fata de iunie, iar pentru luna august datele urmeaza sa arate o scadere si mai mare.

    Astfel, castigul salarial mediu net a fost in iulie de 1.355 lei, in scadere cu 4,7% (67 lei) fata de iunie si cu 2,5% comparativ cu aceeasi luna din 2009, cele mai mari valori inregistrandu-se in intermedieri financiare, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante. In iulie 2010, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.868 lei , cu 4,3% mai mic fata de luna precedenta.

    In majoritatea activitatilor economice, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai scazut decat in luna precedenta, urmare aplicarii legislatiei in vigoare pentru sectorul bugetar si a nerealizarilor de productie ori incasarilor mai mici (functie de contracte), de intrarea in somaj tehnic si de dificultatile financiare din sectorul economic. Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net, intre 6% si 8%, s-au inregistrat in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, alte activitati extractive, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

    Totodata, in activitatile de servicii anexe extractiei, fabricarea bauturilor, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, telecomunicatii, tranzactii imobiliare s-au operat reduceri intre 4% si 6%.

    Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in industria metalurgica, cu 11,4%, in extractia carbunelui superior si inferior, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, extractia minereurilor metalifere, intre 6% si 8%, si in fabricarea produselor din tutun, activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice).

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3