930×122 CAPRA 5

mascati_descindere

Mascatii pe urmele afacerilor clanului Butoane si in Arges

Peste 250 de perchezitii au facut astazi procurorii DIICOT, intr-un dosar cu nume rasunatoare. Sunt cercetati un senator, oameni de afaceri romani si straini, un lider de clan interlop, directori din cadrul ANAF, dar si comisari de Garda Financiara.

Cu totii ar fi alimentat o caracatita care a produs numai din evaziune fiscala cu zahar un prejudiciu de 120 de milioane de euro. Marti dimineaţă, procurori, poliţişti judiciarişti şi de frontieră şi echipe de mascaţi au descins la mai multe locuinţe de pe străzile Trivale şi Nicolae Labiş din Piteşti, de pe Calea Craiovei şi de la Bascov, satul Valea Ursului, dar şi la sediile unor firme cunoscute că au ca obiect de activitate import şi distribuţie zahăr pe piaţa argeşeană. Unul dintre obiectivele vizitate de procurori, poliţişti şi mascaţi, este firma din Bascov care aparţine lui Cornel Penescu, unde se ambalează zahăr trimis ulterior în magazine din Piteşti şi din judeţ.

Octavian Grecu este liderul clanului Butoane din Giurgiu. A devenit celebru dupa ce anul trecut a intrat in atentia autoritatilor de la Bucuresti pentru ca un apropiat de-al lui l-a ucis pe Chauncey Hardy, un baschetbalist american.

Moartea sportivului a dezvaluit amicitia dintre membrii clanului Butoane si un senator al Romaniei. Cel din urma, parlamentarul Cezar Magureanu, va ajunge si el la sediul DIICOT, locul in care a fost dus marti Octavian Grecu.

Anchetatorii vorbesc despre legaturi de afaceri intre senator, prin fiica lui – care are o firma in Giurgiu – si Butoane.

Societatea cu pricina este anchetata pentru rambursari ilegale de TVA.

Lista celor acuzati continua cu Nicole Saikaly, cunoscut in lumea mondena a bucurestiului ca Nicola. Fostul iubit al Ginei Pistol este cel care a adus in Romania o companie de lux de telefoane mobile. Saikaly are deja sechestru pe mai multe firme pentru o presupusa evaziune fiscala de 17 miliarde de lei vechi. Acum, apare si in acest dosar ce se intinde ca o carcatita in toata Romania.

Anchetatorii spun ca oamenii de afaceri adusi marti la audieri, dar si alti angajati ai lor fac parte dintr-o grupare infractionala care actiona la nivelul intregii tari. Afacerile, sustin procuroii DIICOT, erau protejate chiar de autoritatile statului.

Directorul general adjunct Nicusor Dragan si directorul de achizitii Dan Stroe, ambii de la ANAF, sunt acuzati complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional. Lor li se alatura angajati de la Garda Financiara.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3