Donaris 930 x 122

lei-ron-bani

Noi reglementari privind contributiile de sanatate

Persoanele asigurate care au cel putin doua surse de venit ar putea beneficia de reducerea contributiei la asigurarile sociale de sanatate, conform unui proiect de lege cu propunere de adoptare aflat pe ordinea de zi a Senatului. Trebuie insa ca si Guvernul sa fie de acord cu aceasta solutie.

Potrivit proiectului, persoanele care au doua surse de venit ar urma sa plateasca 50% din contributia lunara de 5,5% pentru cel de-al doilea venit. De asemenea, in cazul persoanelor care au mai mult de doua surse de venit, ar urma sa se plateasca 25% din contributia lunara de 5,5% incepand cu cel de-al treilea venit.

Contributia la asigurarile de sanatate este, in prezent, de 5,5% fiind aplicata asupra tuturor acestor venituri.

Aceste noi niveluri ale contributiilor se vor calcula si pentru veniturile realizate de persoanele ale caror venituri sunt neimpozabile.

Ramane de vazut daca si Guvernul va fi de acord cu aceste prevederi, avand in vedere ca pana acum nu au fost luate multe decizii de relaxare fiscala, ba din contra!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90