New Profesional Consult 930 x 122

copii8

Noile alocatii de sustinere a familiei

De la 1 ianuarie, familiile cu venituri de pana la 370 lei/persoana vor beneficia de un ajutor financiar suplimentar constand intr-o alocatie de sustinere in functie de numarul de copii. Guvernantii au avut grija ca aceste alocatii sa fie cat mai mici, astfel incat sa nu apese prea rau pe bugetul care abia le mai ajunge pentru deplasari cu elicopterul si constructia de sali de sport cu firme agreate…

Astfel, in cazul familiei cu doi parinti al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza: 30 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu 2 copii, 90 lei pentru familia cu 3 copii, 120 lei pentru familia cu 4 copii şi mai multi.

In cazul in care venitul familiei cu doi parinti se situeaza intre 201 şi 370 de lei, cuantumul alocatiei este cuprins intre 25 lei pentru familia cu un copil şi 100 de lei pentru familia cu 4 copii şi mai multi.

Pentru familia monoparentala, al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este cuprins intre 50 lei pentru familia cu un copil şi 200 de lei pentru familia cu 4 copii şi mai multi.

Una dintre conditiile pentru acordarea acestor alocatii se refera la frecventarea fara intrerupere a cursurilor unei forme de invatamant de catre copii, cu exceptia celor care le intrerup din motive medicale. Cererea se va inregistra la Primaria de pe raza careia familia işi are domiciliul.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3