NOR CURIER 930X122

    saracie

    Pe 7 la asistati social

    Peste 10.000 de familii din Arges sunt beneficiare de venit minim garantat. Acest lucru plaseaza judetul Arges pe locul 7 in tara din punct de vedere al numarului de asistati social.

    Venitul minim garantat reprezinta, in teorie, principala, daca nu singura sursa de venit pentru peste 10.000 de familii argesene. In practica, insa, având in vedere ca venitul minim garantat a fost folosit ca „vehicul” electoral de catre unii primari, nu toate familiile sunt indreptatite sa primeasca ajutor social.

    Anchetele sociale efectuate in ultima vreme au scos la iveala faptul ca aproape 20% din cazurile de acordare a ajutorului social erau, de fapt, false. Fie personajele care primeau venit minim garantat aveau si alte venituri nedeclarate, fie situatia lor materiala era alta decât cea declarata.

    Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, in primul trimestru al anului in curs erau inregistrate in Arges 10.305 familii care primeau venit minim garantat. 292 de cereri noi au fost inregistrate in judet in primele 3 luni ale anului, ca urmare a disponibilizarilor efectuate anul trecut, dar tot in aceeasi perioada au fost sistate si peste 500 de plati ca urmare a neregulilor depistate.

    Argesul ocupa locul 7 la nivel national dupa numarul de beneficiari, dar si primul loc in regiunea Sud Muntenia din care face parte. Cei mai multi beneficiari sunt in Bucuresti (58.533), iar cei mai putini sunt in Ilfov (2.800).

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90