EcoMoto 930×122

pensionari

Pensiile recalculate vin dupa 14 septembrie

Pensiile speciale recalculate ajung la beneficiari pe 14 septembrie. Mii de argeseni asteapta cu sufletul la gura vada in ce masura deciziile de austeritate luate de Guvernul Boc le-au afectat veniturile lunare…

Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu exceptia celor militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, vor incasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie.

Casa de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) precizeaza ca pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic si consular, pensiile de serviciu ale functionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputatilor si senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

CNPAS precizeaza ca pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in prezent in proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare.

Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.

Sursa: Mediafax

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90