New Profesional Consult 930 x 122

10_aprilie_mars_petro

Petrochimiştii, la Prefectura Argeş: „V-am votat şi ne-aţi minţit!”

Aşa cum v-am informat în urmă cu puţin timp, circa 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Arpechim Bradu (Piteşti) a Oltchim Râmnicu Vâlcea au organizat astăzi un nou protest spontan. Ei au ajuns şi la Prefectura Argeş, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului USL.

Fiindcă protestul era neautorizat, Jandarmeria a blocat inițial marșul către Prefectură. În apropiere de intrarea pe autostrada Pitești-București, protestatarii și jandarmii s-au îmbrâncit. În cele din urmă, autoritățile le-au permis să se deplaseze spre centrul Piteștiului. Angajații de la Arpechim au fost însoţiţi pe tot traseul, de la petrochimie în centru, de jandarmi şi poliţişti, dar, cu excepţia perturbării traficului rutier în anumite momente, nu au mai fost incidente. Deoarece protestul a fost spontan, pentru a evita amenzile, liderii sindicali i-au ţinut pe muncitori în permanentă mişcare. Protestatarii doar au dat un ocol în Piaţa „Vasile Milea”, fără a se opri, scandând sub geamurile Prefecturii lozinci precum „V-am votat şi ne-aţi minţit!”, „Hoţii!”, „Vrem să muncim!”, „Ponta mincinosul!” sau „Jos Guvernul!”. După manifestarea din Piață, muncitorii au făcut cale întoarsă, tot pe jos, până la petrochimie.

Oamenii vor ca Guvernul să rezolve situaţia dificilă în care se află Oltchim şi petrochimia din Piteşti, să le fie plătite drepturile salariale restante şi să se lămurească aspectele legate de plăţile compensatorii pe care le aşteaptă în urma disponibilizărilor ce vor avea loc.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90