EcoMoto 930×122

    alcool

    Pitestiul „exporta” programe la Ramnicu-Valcea

    Municipiul Pitesti a devenit exemplu la nivel national din punct de vedere al campaniilor desfasurate pentru combaterea consumului de alcool in randurile minorilor. Primul oras in care experienta pitesteana va fi impartasita este capitala unuia dintre judetele vecine, si anume Ramnicu-Valcea.

    Joi, 28 octombrie, o delegatie de la Primaria Pitesti din care au facut parte si reprezentanti ai Politiei, s-a deplasat la Ramnicu-Valcea pentru a prezenta programul de combatere a consumului de alcool in randurile tinerilor implementat la Pitesti. Delegatia a fost insotita de initiatorii programului pilot de la Pitesti, olandezii de la institutul national pentru alcool.

    Programul de la Pitesti a inceput in urma cu aproape 3 ani, rezultatele fiind deja vizibile. Cel mai important rezultat este emiterea unei hotarari a Consiliului Local conform careia localurile situate la mai putin de 200 de metri de unitatile scolare din oras nu mai au voie sa vanda alcool in timpul orelor de curs. In caz contrar, localurile respective risca, pe langa amenzi, si suspendarea temporara sau definitiva a activitatii.

    Unele localuri s-au si reprofilat din acest motiv, in vreme ce altele sunt consiliate pentru a aplica noua masura. Decizia Consiliului Local prevede si amenzi pentru tinerii care sunt depistati consumand alcool in public, o noutate pentru municipiu.

    Olandezii de la institutul mentionat vor acum sa extinda programul. Primele orase vizate sunt Ramnicu-Valcea, Bacau si Targu Jiu. Programul va continua si la Pitesti. Studiile realizate in municipiul resedinta de judet al Argesului arata ca incidenta si volumul consumului de alcool in randurile minorilor sunt peste orice asteptare, peste 80% dintre tinerii intervievati recunoscand ca au consumat alcool sau consuma cu regularitate!

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3