New Profesional Consult 930 x 122

faina

Pomana de la UE pentru argeseni

Uniunea Europeana a alocat si in acest an Romaniei ajutoare alimentare din stocurile de interventie comunitare. Aceste ajutoare au ajuns deja si in Arges si vor fi distribuite beneficiarilor in termen de aproximativ o luna. Nu mai putin de 85.000 de argeseni vor beneficia de alimente gratuite de la Uniunea Europeana, dintre care 12.000 numai la Pitesti.

Primaria deja se pregateste sa faca fata acestei noi provocari. Asadar, numarul oficial al saracilor judetului Arges – conform statisticilor Uniunii Europene in baza carora au fost alocate ajutoarele – este de 85.000, la care se adauga si ceilalti membri ai familiilor acestora!

Primaria Pitesti a anuntat si care sunt categoriile de persoane care vor beneficia de ajutoare. Este vorba de pensionari (cuantumul maxim al pensiei pana la care se acorda ajutoare nu a fost comunicat, inca, dar anul trecut a fost de 400 de lei), someri, persoane cu handicap, pensionari agricoli si beneficiari ai venitului minim garantat.

Primaria Pitesti va trece in curand la organizarea de centre de distributie a ajutoarelor, de acolo fiecare beneficiar urmand sa se descurce cum poate la caratul alimentelor. Fiecare beneficiar va avea de carat aproape 30 de kilograme de alimente!

Conform anuntului facut de Primarie, vor fi acordate urmatoarele cantitati de alimente pentru fiecare beneficiar in parte:
# 16 kilograme de faina
# 1,47 kilograme de zahar
# 1,31 kilograme lapte praf
# 1,5 kilograme de biscuiti
# 4 kilograme de paste fainoase
# 8 kilograme de faina

Anul trecut nu au putut fi distribuite toate ajutoarele la toti beneficiarii din simplul motiv ca acestia nu s-au prezentat toti sa le ridice. Este adevarat ca anul trecut au fost oferite doar faina si zahar.

Deocamdata, produsele respective sunt depozitate la un depozit din Curtea de Arges de unde vor fi distribuite in curand la Primarii.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90