EcoMoto 930×122

Prefectul Soare vrea brazi ecologici de Craciun

De la anul, vom putea închiria sau cumpăra brazi de Crăciun ecologici. Adică, la ghiveci, pe care, ulterior, i-am putea returna, dacă i-am închiriat, sau planta în curţi, dacă îi vom cumpăra.

Asta, după ce Prefectura Argeş, în colaborare cu Direcţia Silvică şi Inspectoratul Şcolar au început o campanie de promovare a brazilor ecologici de Crăciun. Ideea a venit prefectului Cristian Soare după ce a observat numărul mare de brazi aruncaţi după perioada Crăciunului. Mai mult decât atât, se va realiza şi o conştientizare a comportamentului ecologic în rândul copiilor, iar economic, Direcţia Silvică ar putea scoate şi profit.

Anul acesta, în fiecare grădiniţă, şcoală, liceu sau instituţie deconcentrată, vor fi distribuţi brazi la ghiveci. 5000 de brazi la ghiveci vor fi disponibili. Ideea este ca, după ce trece Crăciunul, aceştia să fie plantaţi de elevi, astfel încât, peste şase ani, atât cât este nevoie până când un brad ajunge la dimensiunea necesară, din foştii copaci să fie recoltaţi noii brazi de Crăciun. Se preconizează că în 2018, brazii de Crăciun vor fi proveniţi din sămânţa sădită anul acesta. Direcţia Silvică va planta pe 4 hectare puieţi de brazi în acest sens. Cetăţenii vor putea cumpăra sau închiria brazii la ghiveci, iar după trecerea iernii, decât să îi arunce, îi vor putea planta sau lăsa în locuri stabilite pentru a fi luaţi înapoi de silvicultori. Din această activitate, instituţia ar putea scoate şi profit. Conform unor studii, în Argeş există o cerere de 100.000 brazi anual, din care 68.000 sunt tăiaţi, restul sunt artificiali.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90