NOR CURIER 930X122

ambulanta

PREMIERĂ! ÎN PITEȘTI APARE AMBULANŢA SOCIALĂ

În seria de proiecte incluse de Primărie în strategia de dezvoltare a Piteștiului pentru perioada 2015-2020 se numără și unul inițiat de Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului. Este vorba de un proiect inedit pentru Pitești, o premieră pentru oraș.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Directorul instituției, Sorin Iancu, ne-a furnizat detalii în legătură cu Ambulanța Socială, așa cum se numește proiectul, proiect pentru materializarea căruia municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene.

„Este vorba de înfiinţarea unor echipe mixte, formate din medici, asistenţi medicali, asistenți sociali și psihologi, care să identifice pe teren oamenii fără adăpost… Degeaba avem noi adăposturi sociale, oamenii străzii vin în aceste adăposturi doar iarna, atunci când este foarte frig. Prin urmare, este nevoie să mergem noi în mediul lor şi să îi ajutăm. Despre asta este vorba.”, ne-a precizat Sorin Iancu.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Rămâne de văzut când mai exact, până în 2020, vor fi înființate aceste echipe, câte vor fi și câte ambulanțe vor utiliza pentru a bate-n lung și-n lat cartierele Piteștiului cu scopul de a-i ajuta pe homeless, oamenii străzii.

Astfel de ambulanțe sociale circulă de mai multă vreme pe străzile marilor orașe din diverse țări europene și ale lumii. Vă dăm ca exemplu capitala Spaniei, Madrid, acolo unde au fost făcute fotografiile pe care vi le prezentăm.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90