Donaris 930 x 122

colegiul bratianu

PROFESORUL DE FIZICĂ DE LA „BRĂTIANU” ACUZĂ DIN NOU!

Zilele trecute, Ștefan Ropcea, profesor de fizică la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești, a avut cuvinte critice la adresa autorităților. După ce trei angajați ai Colegiului au fost loviți de o mașină pe trecerea de pietoni din dreptul prestigioasei instituții de învățământ, Ropcea a acuzat public municipalitatea că nu a montat limitatoare de viteză deși, de-a lungul timpului, i s-a cerut insistent să procedeze ca atare.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Profesorul de fizică revine în atenția opiniei publice cu un alt punct de vedere critic, trimis pe adresa redacției noastre, de această dată despre „iarmarocul” din zona centrală a Piteștiului. „Cu ani în urmă primăvara începeau să apară în oraș câteva corturi cu nimicuri de vânzare. Mărțișoare, brățărele, ghidonele! Apoi, treptat, vara au apărut terase deschise. Micii, berea și hamsia sărată ne făceau să salivăm precum câinele lui Pavlov. Cu timpul s-au ivit în plin centru corturi mari, cu covoare de Cisnădie, haine de piele, etc., care ne aduc nostalgia Bosforului.

Vine toamna, barăcile se înmulțesc. Se bea must și miroase în tot centrul a pastramă puturoasă. Seara cântă tare în plin centru divese dizeuze, spre deliciul unora și disperarea locuitorilor. Șefii orașului sunt mulțumiți, fiindcă ne oferă pâine și circ. Bașca iarna, sarmale moca și un ciocănel de țuică! Cât de primitivi suntem!!! La începutul iernii au apărut cabanele rustice în fața Primăriei. Acum staționează definitiv. Este o mare fericire să cumperi când dorești ciubuc, floricele de porumb, semințe, căciuli cu moț, bomboane pe băț sau cîrnați dubioși de Pleșcoi, făcuți în casă, deci nu în curte! Totul este atât de urât și grotesc! Soluții esistă. Eu le-aș amplasa în Trivale, Ștrand sau pe strada Stadionului. Momentan, prostul gust și incultura sunt la ele acasă!”, scrie Ștefan Ropcea, profesor de fizică la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90